Video ⟩ Divu UFC čempionu cīņā Mahačevs parāda daudzpusību un aizstāv savu jostu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Islams Mahačevs (pa kreisi) un Aleksandrs Volkanovskis
Islams Mahačevs (pa kreisi) un Aleksandrs Volkanovskis Foto: EPA/Scanpix

Svētdien, 12. februārī, pirmo reizi savu UFC vieglā svara divīzijas čempiona jostu aizstāvēja Islamas Mahačevs, uzveicot Aleksandru Volkanovski.

"UFC 284" turnīra vakara galvenajā cīņā norisinājās vēsturisks duelis - pirmo reizi UFC vēsturē oktagonā tikās organizācijas kopējā ranga (pound-for-pound) pirmais (Volkanovskis) un otrais (Mahačevs) numurs.

Cīņas ievadā abi cīkstoņi, protams, "piemērīja" distanci. Tuvojoties pirmā raunda otrai pusei, Mahačevs Volkanovski "noķēra" ar sitienu kombināciju pēc tam, kad austrālietis visai pārgalvīgi metās samazināt distanci. Sambo meistars Mahačevs cīņu pārnesa parteri, tika pie Volkanovska muguras, bet nopietnus uzbrukumus ar sāpju paņēmieniem neveica.

Nākamā raunda ievadā Mahačevs nekavējoties mēģināja cīņu pārvest parterī, bet Volkanovskis lieliski parādīja, ka "mājas darbu" ir izdarījis, noturot cīņu stājā. Raunda turpinājumā Mahačevs turpināja likt spiedienu, izceļoties arī ar precīziem sitieniem stājā.

Trešajā raundā Mahačevam Volkanovski izdevās dabūt parterī, tomēr Volkanovskis izdarīja to, ko daudziem cīkstoņiem dueļos ar Dagestānas skolas vīriem tā arī neizdodas - cīņu atgrieza stājā, kur viņš arī izcēlās ar precīzākiem sitieniem un pats pat sāka meklēt iespējas Mahačevu nogāzt zemē.

Ceturto raundu bez šaubām uzvarēja Mahačevs, jo vairāk nekā trīs minūtes pirms raunda beigām dagestānietis cīņu bija dabūjis parterī, savas kājas ap Volkanovska ķermeni saslēdzis trīsstūrī un no aizmugures meklēja žņaugšanas paņēmienu. Tomēr Volkanovskis šajā sarežģītajā pozīcijā aizstāvējās ļoti meistarīgi, konstanti kontrolējot pretinieka rokas un pat izdarot vairāk sitienus pa Mahačevu.

Noslēdzošajā raundā Mahačevs bija manāmi paguris un savos mēģinājumos cīņu pārvest parterī vairs nebija ne tuvu tik precīzs kā iepriekš. Volkanovskis bez lielām problēmām ar šiem mēģinājumiem tika galā un arī greplinga apmaiņās pretinieku vazāja gar oktagona malu. Nedaudz vairāk kā minūti pirms cīņas beigām Mahačevs atkal mēģināja cīņu pārvest parterī, bet Volkanovskis to precīzi nolasīja un ar labās rokas sitienu pretinieku nosūtīja nokdaunā.

Volkanovskis parterī izdarīja smagus sitienus, bet Mahačevs spēja izturēt līdz cīņas beigu signālam.

Divi tiesneši Mahačevam cīņu atdeva ar rezultātu 48-47, bet, kā jau pēdējo gada laikā ierasts, tiesnešu vidū bija arī "melnā avs", kurš šo cīņu novērtēja ar 49-46. Mahačeva uzvara ar viena raunda pārsvaru ir pilnībā adekvāts un, visticamāk, arī precīzs cīņas vērtējums, bet fakts, ka trešais tiesnesis Volkanovskim atdeva tikai vienu raundu fanu vidū jau ir izpelnījies plašu kritiku.

Video: Mahačeva - Volkanovska cīņas spilgtākie momenti:

Šī Mahačevam bija pirmā titula aizstāvība. Viņš pēc cīņas uzvārdus nenosauca, bet norādīja, ka vēlas "īstenu, nevis viltus, pretendentu vieglā svara divīzijā". Savukārt Volkanovskis, visticamāk, nākamajā cīņā atgriezīsies savā (65,8 kilogramu) divīzijā, jo šīs kategorijas čempiona jostu būs jāaizstāv pret Jairu Rodrigesu, kurš cīņā par pagaidu čempiona titulu šajā pašā cīņu šovā ar otrā raunda žņaugšanas paņēmienu pārspēja Džošu Emetu.

Video: Rodrigesa - Emeta cīņas spilgtākie momenti

Divos dueļi pirms Rodrigesa - Emeta noslēdzās jau pirmajā raundā. Vispirms smagsvaru cīņā Džastins Tafa nokautēja Pārkeru Porteru, bet pēc tam Džeks Della Madelena ar sāpju paņēmienu uzveica Rendiju Braunu.

Video: Tafa nokautē Porteru

Video: Della Madelena ar žņaugšanas paņēmienu uzveic Braunu

Savukārt galveno cīņu pirmajā duelī pēc tiesnešu lēmuma uzvaru pār Džimiju Krūtu izcīnīja Alonzo Menfīlds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu