Furkads komentē Krievijas un Baltkrievijas sportistu jautājumu: Man būtu kauns, ja... (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Francijas biatlona zvaigzne Martēns Furkads
Francijas biatlona zvaigzne Martēns Furkads Foto: AFP/Scanpix

Pieckārtējs olimpiskais čempions un 13 pasaules čempionāta zelta medaļu ieguvējs Francijas biatlona zvaigzne Martēns Furkads komentējis sporta saimē plaši apspriesto jautājumu, vai Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atļaut piedalīties 2024. gada Parīzes vasaras olimpiskajās spēlēs.

Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 2024. gada 26. jūlija līdz 11. augustam. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nesen nāca klajā ar ierosinājumu izvērtēt iespējas, kā Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties starptautisko sacensību apritē, neskatoties uz to, ka agresoru valstis turpina uzbrukt Ukrainai.

Furkads, kurš ir SOK loceklis un SOK Atlētu komisijas pārstāvis, intervijā Norvēģijas televīzijas kanālam NRK paudis savu viedokli. Viņš uzskata, ka Krievijas un Baltkrievijas sportistiem vajadzētu atļaut piedalīties nākamgad gaidāmajās olimpiskajās spēlēs.

"Kā sportists un atlētu pārstāvis es uzskatu, ka Krievijas un Baltkrievijas sportistiem vajadzētu atļaut atgriezties sacensībās," sacīja Furkads, kurš ir arī Parīzes olimpisko spēļu Atlētu komisijas vadītājs.

"Esmu ievēlēts par SOK locekli, lai aizstāvētu atlētus. Man būtu ļoti liels kauns, ja mana valsts izlemtu neļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās," norādīja bijušais biatlonists.

"Mēs ar lielu lepnumu vēlamies pasaulei parādīt, cik Francija ir skaista. Nespēju iedomāties, kā mēs varētu laipni uzņemt pasauli bez Krievijas un Baltkrievijas sportistiem."

Furkads gan uzsvēra, ka viņš neizprot Krievijas valdības rīcību un pilnībā atbalsta Ukrainas tautu. Jau karjeras laika viņš kritizēja Krievijas dopinga sistēmu.

"Gadiem ilgi karjeras laikā esmu cīnījies pret Krievijas dopinga problēmām. Es biju viens no retajiem, kurš publiski iestājās pret Krievijas valdību."

TVNET jau vēstīja, ka Francijas galvaspilsētas Parīzes pašvaldības vadītāja Anna Idalgo vizītē Kijivā paudusi stingru nostāju, ka nākamgad vasaras olimpiskajās spēlēs nav pieļaujama Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalība, kamēr Ukrainā turpināsies karadarbība.

Vēl pagājušajā mēnesī Idalgo atbalstīja iniciatīvu, ka Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji varētu piedalīties olimpiskajās spēlēs Francijas galvaspilsētā "zem neitrāla karoga", lai izvairītos no "sacensību liegšanas sportistiem". Tomēr viņa mainījusi savu nostāju.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu