Olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā jaunajā sezonā pārstāvēs Ķīnas klubus (1)

Papildināts un precizēts
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbolisti Agnis Čavars, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis
Latvijas 3x3 basketbolisti Agnis Čavars, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis Foto: FIBA.com

Tokijas olimpisko spēļu čempioni Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Nauris Miezis un Kārlis Pauls Lasmanis šogad nepārstāvēs 3x3 komandu "Rīga", bet pievienosies dažādiem Ķīnas klubiem, sportisti otrdien pastāstīja medijiem.

Olimpiskais četrinieks pauda, ka turpinās krāt punktus izlašu ragā, valstsvienību turnīros pārstāvot Latviju. Visu četru spēlētāju lielais mērķis joprojām ir piedalīties Parīzes vasaras olimpiskajās spēlēs.

"Rīgas" komandā paliks Artūrs Strēlnieks, bet vienību papildinās jaunie spēlētāji. Vienības galvenais treneris Raimonds Feldmanis pastāstīja, ka viņam bija pavisam citi plāni šai sezonai, bet nu tie jāpārskata.

Pirmais piedāvājumu spēlēt Šanhajas klubā saņēma Lasmanis, pēc tam arī Miezis. Viņi abi spēlēs vienā komandā, līgumi parakstīti uz desmit mēnešiem un ir garantēti.

5. februārī olimpiskais zelta četrinieks pulcējās kopīgai apspriedei, lai izrunātu tālākos soļus līdz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Neoficiāli zināms, ka Krūmiņš un Čavars bija gatavi noslēgt karjeras, bet pēkšņi arī viņus pārsteidza piedāvājums no Ķīnas.

Veterāni Čavars un Krūmiņš spēlēs citā Ķīnas klubā, bet arī ar viņiem parakstīti garantētie līgumi uz desmit mēnešiem. Čavars pastāstīja, ka solītas iespējas bieži braukt uz mājām, kā arī ņemt ģimeni līdz uz Ķīnu.

Noprotams, ka olimpiskajiem čempioniem izteikts finansiāli ārkārtīgi ienesīgs piedāvājums, tāpēc arī visi četri piekrituši.

Tikko izveidotās Ķīnas komandas pirms sezonas aizvadīs treniņnometni Serbijā. Ķīniešu velme ir attīstīt savus 3x3 basketbola talantus, tāpēc klubus komplektēs pēc sistēmas 3+3 - sastāvā būs trīs augsta līmeņa Pasaules tūres spēlētāji, kas nodrošinās vienībai nepieciešamos reitinga punktus, bet otri trīs būs vietējie censoņi.

Vaicāti par iespējamo dalību Parīzes spēlēs, ja tur atļaus startēt krieviem un baltkrieviem, olimpiskie čempioni un viņu komanda atbildēja vienbalsīgi: viņi uz Franciju nedodies, ja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nolems pa labu šādam solim.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu