Liepiņš: Stingri iestājos pret Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību starptautiskajās riteņbraukšanas sacensībās

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš
Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš Foto: Publicitātes foto

Viens no Latvijas labākajiem šosejas riteņbraucējiem Emīls Liepiņš stingri iestājas pret agresorvalstu - Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību starptautiskajās šosejas riteņbraukšanas sacensībās, viņš vēsta sociālajā tīklā "Facebook". 

Latvijas individuālajiem sportistiem, lemjot, vai piedalīties komercsacensībās, kurās vienlaikus ar Ukrainas sportistiem piedalās arī Krievijas un Baltkrievijas sportisti, būtu jāņem vērā nostāja, kādu šajā situācijā ieņem Ukrainas par sportu atbildīgās organizācijas, uzskata Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadība.

"Es stingri iestājos pret Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību starptautiskajās šosejas riteņbraukšanas sacensībās, tostarp olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos," pauž Liepiņš. 

Arī šosezon Liepiņš pārstāv profesionālo ASV šosejas riteņbraukšanas komandu "Trek - Segafredo". 

"Uzskatu, ka slēpšanās zem baltā karoga nav risinājums agresorvalstu sportistiem laikā, kamēr Ukrainā notiek civiliedzīvotāju, tostarp sportistu, slepkavošana un ciešs infrastruktūra. Aicinām neliegt Latvijai mums solidarizēties ar Ukrainas sportistiem kopīgi startējot komandu sastāvos UCI līmeņa velobraucienos." norāda Liepiņš. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu