Rezultatīvais Roberts Bukarts paraksta vairāku gadu līgumu ar Vītkovices komandu

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Roberts Bukarts
Latvijas hokejists Roberts Bukarts Foto: HC Vítkovice Ridera/Facebook

Čehijas hokeja ekstralīgas klubs Vītkovices "Ridera" otrdien parakstīja vairāku gadu līgumu ar latviešu uzbrucēju Robertu Bukartu, otrdien paziņoja klubs.

Klubs vēsta, ka jau tiek strādāts pie nākamās sezonas sastāva.

"Kluba vadība vienojusies par jaunu vairāku gadu līgumu ar komandas rezultatīvāko spēlētāju Robertu Bukartu," teikts paziņojumā.

Tiek atzīmēts, ka 32 gadus vecais latvietis šobrīd ir komandas rezultatīvākais spēlētājs.

"Gan mums, gan Bukartam bija abpusēja interese turpināt sadarbību. Hokejists vispirms pārrunāja savu nākotni ar treneriem, kuri bija viennozīmīgi par," vēsta kluba īpašnieks Alešs Pavļiks, bilstot, ka pēc tam noritējušas hokejista sarunas ar kluba sporta direktoru Romānu Šimīčeku un kluba menedžeri Patriku Rimmelu, līgumu parakstot Pavļikam.

"Kluba vadība cenšas strādāt konceptuāli, lai nākamajos gados būtu spēcīga un konkurētspējīga komanda, kurai ir un būs viss, kas nepieciešams veiksmīgai darbībai," saka Pavļiks, uzsverot, ka jauna līguma parakstīšana ar Bukartu ir pierādījums šādai politikai.

Latvijas hokejists šosezon 45 spēlēs sakrāja 43 (21+22) rezultativitātes punktus.

""Bukijs" ir pieredzējis un, galvenais, ļoti rezultatīvs spēlētājs. Šogad viņam klājas labi, un var redzēt, ka viņš ar mums ir apmierināts un laimīgs. Tātad jauns vairāku gadu līgums ir tikai loģisks iznākums abām pusēm," tiek citēts Šimīčeks.

Viņš piebilst, ka ar šo līgumu tiek likts punkts spekulācijām, ka Bukarts varētu doties un kādu citu klubu, piemēram, Brno "Kometa".

"Esmu apmierināts ar jauno līgumu. Es un visa mana ģimene esam laimīgi Ostravā un Vītkovicē, tāpēc nebija pamata domāt par citu variantu," saka Bukarts, kurš līgumu parakstīja otrdienas rītā. "Turpinājumu klubā pārrunājām ar treneriem, ar sporta sekcijas vadību, un visbeidzot bija personīga tikšanās ar kluba īpašnieku. Jutu, ka Vītkovice saglabā interesi par mani, tāpēc mana izvēle bija skaidra. Kluba ambīcijas ir zināmas, un esmu priecīgs būt daļa no tām."

Bukarts Ostravas klubā spēlē kopš 2021./2022. gada sezonas, bet iepriekš viņš tajā spēlējis arī 2019./2020. gada sezonā. Čehijā viņš ir pārstāvējis arī Prāgas, Tršinecas un Zlīnas komandas.

Savainojuma dēļ Bukarts iepriekšējās sezonā nevarēja piedalīties Pekinas olimpisko spēļu turnīrā, bet pasaules meistarsacīkstēs uzbrucējs septiņās cīņās izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu