Ostapenko pieceļas pēc zaudēta pirmā seta, bet zaudē pasaules ceturtajai raketei

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko.
Aļona Ostapenko. Foto: AFP / Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko trešdien nepārvarēja Dohas "WTA 500" turnīra otro kārtu, trijos setos piekāpjoties sacensībās ar otro numuru izsētajai amerikāņu spēlētājai Džesikai Pegulai.

Pirmajā setā latviete zaudēja ar 2-6, bet nākamajā uzvarēja ar 6-2. Izšķirošajā trešajā setā Ostapenko bija vadībā ar 5-2, bet beigās zaudēja ar 5-7, izlaižot no rokām arī uzvaru visā cīņā.

Ostapenko šajā mačā bija pieci "eisi" un sešas dubultkļūdas, kamēr pretiniecei nebija nevienas netveramās serves un piecas dubultkļūdas.

Pirmajā setā Ostapenko zaudēja savas pirmās divas serves un nonāca iedzinējos ar 0-4, pretiniecei nepilnā pusstundā noslēdzot setu savā labā. Otrajā setā Latvijas tenisiste uzlaboja savu servi, savukārt Pegula pieļāva vairākas dubultkļūdas, kas ļāva Ostapenko gūt virsroku ar 6-2.

Arī izšķirīgā seta otrajā geimā Ostapenko nobreikoja pretinieci un ieguva viena punkta handikapu, kuru devītajā geimā izlaida no rokām, zaudējot pie savas serves. Sekojošajā geimā Ostapenko neizmantoja divas mačbumbas, pretiniecei panākot 5-5.

Turpinājumā Ostapenko neizservēja uzvaru geimā, kas Pegulai ļāva panākt 6-5 un servēt par uzvaru mačā. Savu servi amerikāniete izmantoja pārliecinoši un panāca 7-5.

Arī pērnā gada martā abas tenisistes tikās Dohas "WTA 500" sērijas turnīra otrajā kārtā, kurā ar 6-2, 7-5 pārāka bija Pegula. Abas tenisistes savā starpā tikās arī 2015.gadā, abiem mačiem noslēdzoties trīs setos. Vispirms Ostapenko zaudēja Hertogenbošas WTA "International" izšķirošajā kvalifikācijas mačā, bet pēc tam Latvijas tenisiste revanšējās Kvebekas WTA "International" sērijas turnīra otrajā kārtā, pirmo reizi karjerā sasniedzot šāda līmeņa sacensību ceturtdaļfinālu.

Pirmajā kārtā Ostapenko ar 7-5, 6-2 uzvarēja amerikānieti Medisonu Kīzu (WTA 23.), savukārt Pegula no pirmās kārtas bija brīva.

Pērn Ostapenko februāra otrajā nedēļā par uzvaru Dubaijas turnīrā nopelnīja 470 ranga punktus, kas jāaizstāv šajā nedēļā.

Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku Dohā sacenšas arī dubultspēļu turnīrā, kurā pirmdien pārvarēja pirmo kārtu, uzvarot amerikānieti Sofiju Keninu un čehieti Karolīnu Muhovu ar 6-3, 7-6 (7:3) un iekļūstot ceturtdaļfinālā. Trešdien viņām būs tikšanās ar māsām Čaņām Haočinu un Latišu no Taivānas.

Turnīrs Dohā norisinās uz cietā seguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu