Šilovam iespēja uzkavēties NHL? "Canucks" pirmais vārtsargs atsvaidzinājis traumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs
Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vankūveras "Canucks" pirmais vārtsargs Tačers Demko atsvaidzinājis traumu, vēsta Ziemeļamerikas žurnālisti, kuri klātienē apmeklējuši treniņu.

Demko savainojuma dēļ nav spēlējis kopš 1. decembra. Ceturtdien treniņu vārtsargs noslēdza priekšlaicīgi, taču viņš uz ledus kāpa 30 minūtes pirms sākuma.

"Canucks" galvenais treneris Riks Tokets pēc treniņa medijiem norādīja, ka viņš nav runājis ar komandas ārstiem, taču aicināja nesatraukties par Demko veselības stāvokli.

Vankūveras komandai nākamā spēle paredzēta plkst. 5.00 naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika. "Canucks" savā laukumā uzņems Filadelfijas "Flyers".

Iepriekš bija plānots, ka Demko tiks pieteikts nākamajam mačam kā rezerves vārtsargs.

Trešdien debiju NHL piedzīvoja 21 gadu vecais Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš atvairīja 22 no 27 pretinieku metieniem.

Šilovs ikdienā spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL), demonstrējot pārliecinošu sniegumu Vankūveras komandas fārmklubā Ebotsfordas "Canucks".

Šosezon "Canucks" ir viena no vājākajām komandām NHL. Vankūveras vienībai patlaban 55 spēlēs ir sakrāti 46 punkti. Tikai četriem klubiem ir mazāk punktu.

ASV vārtsargs Demko šosezon piedalījies 15 mačos, vidēji atvairījis 88,3% pretinieku metienu un ielaidis 3,93 vārtus.

Kamēr pirmais vārtsargs dziedē traumu, lielāku lomu ieguva kanādietis Spensers Mārtins, kurš 29 spēlēs vidēji ielaidis 3,99 ripas un atvairījis 87,1% metienu.

Savukārt amerikānis Kolins Delia laukumā devies 14 spēlēs, vidēji ielaidis 3,48 vārtus un atvairījis 87,8% metienu.

"Canucks" vidēji mačā zaudējusi 4,05 vārtus, kas ir otrais sliktākais rādītājs NHL pēc Anaheimas "Ducks" (4,13).

Ņemot vērā, ka "Canucks" vāji spēlē aizsardzībā, vārtsargu pozīcijā trūkst stabilitātes un komanda necīnās par iekļūšanu Stenlija kausa "play-off" turnīrā, Latvijas hokeja faniem ir pamatotas cerības, ka Šilovs varētu šosezon doties laukumā vēl kādā NHL mačā.

Ziemeļamerikas medijos iepriekš izskanēja baumas, ka Demko pieprasījis, lai viņu aizmaina uz citu komandu, taču "Canucks" pirmais vārtsargs šādu informāciju noliedzis. NHL maiņas darījumus komandas šosezon var veikt līdz 3. martam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu