SOK ieskatā Baltijas valstis ignorē cilvēktiesības (21)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs
Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) uzskata, ka Baltijas valstis neņem vērā cilvēktiesības, iestājoties pret Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību starptautiskās sacensībās, tostarp arī 2024. gada Parīzes vasaras olimpiskajās spēlēs.

SOK nesen nāca klajā ar ierosinājumu izvērtēt iespējas, kā Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties starptautisko sacensību apritē, neskatoties uz to, ka agresoru valstis turpina uzbrukt Ukrainai.

Šādu iniciatīvu stingri nosodījušas Baltijas valstis. SOK vēlmi neatbalsta ne Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), ne Izglītības un zinātnes ministrija, kas Latvijā ir atbildīga par sporta nozari.

"Ir bijuši daži paziņojumi, kas rada bažas, jo īpaši no Baltijas un dažām citām valstīm. Diemžēl viņi nav pievērsušies cilvēktiesību problēmām. Uz to mums nav atbildes. Tomēr mums tas ir nopietni jāņem vērā," norādīts paziņojumā SOK mājaslapā. 

"Galu galā valstu valdībām nav jāizlemj, kas var piedalīties sporta sacensībās, - ar to beigtos starptautiskās sporta sacensības, pasaules čempionāti un olimpiskās spēles tādā formātā, kādu mēs pazīstam. Mēs meklējam risinājumu, kas atbilst sporta misijai - apvienot, nevis veicināt lielāku konfrontāciju."

Pērn 24. februārī Krievija, kuru atbalsta arī Baltkrievija, sāka pilna mēroga uzbrukumu Ukrainai. Karš ilgst jau gandrīz gadu.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu