Bots/Plūme Pasaules kausa kamaniņu sportā posmā izcīna trešo vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēji sestdien Sanktmoricā Pasaules kausa kamaniņu sportā posmā ieņēma trešo vietu, bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ierindojās sestajā pozīcijā.

Pēc pirmā brauciena Bots/Plūme, veicot trasi 53,757 sekundēs, ierindojās trešajā vietā un brauciena uzvarētājiem vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam piekāpās 0,089 sekundes.

Otro vietu ieņēma cita Vācijas ekipāža Toni Egerts/Saša Benekens, atpaliekot no saviem tautiešiem 0,045 sekundes.

Otra Latvijas ekipāža Ševics-Mikeļševics/Krasts finišu sasniedza 54,052 sekundēs un ierindojās septītajā pozīcijā, zaudējot 0,384 sekundes.

Pirmajā braucienā 16 divnieku vidū kā 11. startēja Ševics-Mikeļševics/Krasts, bet 13. - Bots/Plūme.

Savukārt otrajā braucienā Ševics-Mikeļševics/Krasts uzlaboja savu rezultātu un divu braucienu summā pakāpās uz sesto vietu. Arī Bots/Plūme otrajā braucienā uzlaboja pirmā brauciena finiša laiku, taču nespēja pārspēt abas Vācijas ekipāžas, noslēdzot sacensības trešajā pozīcijā.

Divu braucienu summā uzvaru svinēja Vendls/Arlts, kuri divu braucienu summā finišu sasniedza minūtē un 47,183 sekundēs.

Egerts/Benekens, ieņemot otro vietu, zaudēja saviem tautiešiem 0,045 sekundes, bet Bots/Plūme, abos braucienos uzrādot trešo labāko finiša laiku, atpalika 0,241 sekundi. Ševics-Mikeļševics/Krasts piekāpās uzvarētājiem 0,629 sekundes.

Kopvērtējumā pirmo vietu ar 914 punktiem ieņem Vendls un Arlts, bet par 44 punktiem atpaliek viņu tautieši Egerts/Benekens.

Trešie ar 711 punktu ir Bots/Plūme, bet Ševics-Mikeļševics/Krasts tikuši pie 422 punktiem un ieņem desmito vietu.

Bots/Plūme sezonas veiksmīgāko nogriezni aizvada pēc jaunā gada - Siguldā Pasaules kausa posmos viņi vispirms svinēja uzvaru, bet pēc tam izcīnīja sudraba medaļas, savukārt Altenbergā un Vinterbergā latvieši bija trešie. Arī Ševics-Mikeļševics/Krasts mājas trasē parādīja vislabākos rezultātus, izcīnot piekto un trešo vietu.

Turpinājumā sestdien otro braucienu vēl aizvadīs sieviešu divnieku ekipāžas, kā arī vēl uz starta stāsies vīrieši, bet svētdien notiks vieninieku sacensības sievietēm, kā arī komandu stafete.

Nākamnedēļ sezonas noslēgums iecerēts Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu