Ziediņa un Zvilna ieņem trešo vietu Pasaules kausa kamaniņu sportā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas duets Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna sestdien Sanktmoricā Pasaules kausa kamaniņu sportā posmā ieņēma trešo vietu, bet Anda Upīte/Sanija Ozoliņa finišēja astotajā pozīcijā.

Pēc pirmā brauciena Upīte/Ozoliņa deviņu ekipāžu konkurencē ierindojās devītajā pozīcijā un atpalika 2,268 sekundes no pirmā brauciena ātrākās ekipāžas itālietēm Andreas Feteres un Marionas Oberhoferes, bet Ziediņa/Zvilna ieņēma piekto vietu, zaudējot 0,585 sekundes.

Fetere/Oberhofere pirmajā braucienā trasi veica 54,698 sekundēs. Viņām otrajā vietā sekoja vācietes Jesika Dēgenharta un Šaijena Rozentāla, bet trešās bija austrietes Selīna Egle/Lara Mihaela Kipa.

Savukārt otrajā braucienā Upītei/Ozoliņai izdevās uzlabot savas pozīcijas, divu braucienu summā pakāpjoties uz astoto vietu, bet Ziediņa/Zvilna, sasniedzot ceturto labāko finiša laiku otrajā braucienā, summā pakāpās uz trešo vietu.

Uzvaru abu braucienu summā svinēja Dēgenharta/Rozentāla, kuras finišu sasniedza minūtē un 49,577 sekundēs, bet otro vietu ieņēma Pasaules kausa kopvērtējuma līderes Fetere/Oberhofere, atpaliekot no vācietēm 0,002 sekundes

Ziediņa/Zvlina, pirmo reizi šosezon kāpjot uz goda pjedestāla, zaudēja uzvarētājām 1,126 sekundes, kamēr Upīte/Ozoliņa piekāpās 2,612 sekundes.

Pirmās Pasaules kausa kopvērtējumā ar 940 punktiem ir Fetere/Oberhofere, par 125 punktiem apsteidzot austrietes Egli/Kipu un par 127 punktiem - divkārtējās pasaules čempiones vācietes Dēgenhartu un Rozentālu.

Upīte/Ozoliņa ar 577 punktiem ir piektās, bet Ziediņa/Zvilna ar 211 punktiem ieņem desmito vietu.

Latvietēm nestartējot sezonas pirmajos posmos Ziemeļamerikā, Upīte/Ozoliņa bija ceturtās Insbrukā, Altenbergā un Vinterbergā, kā arī pirmās un otrās Siguldā. Titulētās juniores Ziediņa/Zvilna Altenbergā debitēja Pasaules kausā ar devīto vietu, Vinterbergā ierindojoties vietu augstāk.

Jau ziņots, ka sestdien vīriešu divnieku sacensībās Mārtiņš Bots/Roberts Plūme izcīnīja trešo vietu, bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ierindojās sestajā pozīcijā.

Sestdien vēl startēs vīriešu vieninieki, bet svētdien notiks vieninieku sacensības sievietēm, kā arī komandu stafete.

Nākamnedēļ sezonas noslēgums iecerēts Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu