Birkentālam 11. vieta Eiropas junioru čempionātā biatlonā sprintā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Renārs Birkentāls
Renārs Birkentāls Foto: Agris Veckalniņš

Latvijas biatlonists Renārs Birkentāls sestdien Madonā Eiropas atklātajā junioru čempionātā biatlonā desmit kilometru sprintā ierindojās 11. pozīcijā.

Uzvaru izcīnīja Itālijas sportists Nikolo Betempss, kurš aizvēra visus mērķus abās šaušanās un finišu sasniedza pēc 27 minūtēm un 47,5 sekundēm.

Otro vietu ieņēma Petrs Haks no Čehijas, kurš, pieļaujot vienu kļūdu otrajā šaušanā, zaudēja uzvarētājam 32,7 sekundes, bet polis Konrāds Badačs, sašaujot visus mērķus abās šaušanās, piekāpās itālim 42,5 sekundes un ierindojās trešajā pozīcijā.

Birkentāls kļūdījās vienu reizi pirmajā šaušanā, bet otrajā spēja aizvērt visus mērķus. Finišā viņš atpalika no uzvarētāja minūti un 16,1 sekundi.

Imants Maļina, šaujot nekļūdīgi, ieņēma 54. vietu (+2:55,4), Matīss Meirāns ar trīs kļūdām - 90.vietu (+5:28,6), Kristiāns Kārlsbergs arī ar trīs kļūdām - 96.vietu (+5:58,7), Aleksis Samcēvičs ar četrām kļūdām - 107.vietu (+7:21,2), Erasts Bobrovs ar divām kļūdām - 110.vietu (+8:04,7), bet Kristers Kalašņikovs ar sešām kļūdām - 115.vietu (+9:33,8).

Sestdien notiks vēl sprinta sacensības 7,5 kilometros juniorēm (plkst.14.30), bet svētdien meistarsacīkstes noslēgsies ar iedzīšanas sacensībām vīriešiem 12,5 kilometros (plkst.12) un sievietēm desmit kilometros (plkst.15).

Pirmajās Eiropas ranga biatlona sacensībās Latvijā dalību apstiprinājuši vairāk nekā 250 sportisti no 31 valsts.

Junioru sacensību kalendārā Madonā notiekošais Eiropas čempionāts ir sezonas ceturtās sacensības, kas vienlaikus dod punktus arī Nāciju junioru kausa izcīņas vērtējumā.

Sezonas noslēgumā marta sākumā Kazahstānas trasē Ščučinskā norisināsies pasaules junioru čempionāts.

Latvijas junioru biatlona izlases sastāvs dalībai Eiropas junioru čempionātā Madonā:

Sanita Buliņa, Sandra Buliņa (abas - Alūksne), Estere Volfa, Elza Bleidele, Elizabete Slotiņa (viss - Cēsu sporta skola), Madara Veckalniņa (Madonas Sporta skola), Enia Kalniņa (Ogres Biatlona klubs), Renārs Birkentāls (Talsi, sporta klubs "Raimaks"), Imants Maļina (Daugavpils Individuālo sporta veidu skola), Kristiāns Kārlsbergs, Aleksis Samcēvičs, Erasts Bobrovs, Kristers Kalašņikovs (visi - Talsu novada sporta skola), Matīss Meirāns (Alūksnes Sporta skola).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu