Aparjods izcīna trešo vietu Pasaules kausa posmā Sanktmoricā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Aparjods
Kristers Aparjods Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods sestdien Sanktmoricā ieņēma trešo vietu Pasaules kausa kamaniņu sportā posmā.

Rinks pēc pirmā brauciena ierindojās 13. pozīcijā, atpaliekot no labākā rezultāta īpašnieka vācieša Maksa Langenhāna 0,689 sekundes. Aparjods ieņēma 11.vietu un piekāpās 0,562 sekundes, bet Bērziņš, atrodoties devītajā vietā, zaudēja 0,550 sekundes.

Otro vietu braucienā ieņēma austrietis Jonass Millers, kurš bija par 0,123 sekundēm lēnāks, bet labāko trijnieku noslēdza vēl viens austrietis Niko Gleiršers, kurš atpalika no vācieša 0,239 sekundes.

Pirmajā braucienā Rinks startēja devītais, Bērziņš trasē devās kā 17., bet Aparjods - kā 21. 24 kamaniņu braucēju konkurencē.

Otro braucienu teicami veica Aparjods, braucienā sasniedzot otru labāko rezultātu, piekāpjoties vien vācietim Feliksam Loham un divu braucienu summā pakāpjoties uz trešo vietu, uzvarētājam Langenhānam zaudējot 0,319 sekundes.

Bērziņš braucienā uzrādīja septīto labāko laiku un posmā pakāpās uz dalītu astoto vietu, no uzvarētāja atpaliekot 0,713 sekundes.

Rinks aizvadīja braucienu bez acīmredzamām kļūdām, ieņemot 12.vietu braucienā un pakāpjoties uz 11.vietu divu braucienu summā, uzvarētājam piekāpjoties 1,114 sekundes.

Uzvaru izcīnīja Langenhāns, kurš otrajā braucienā bija trešais un divu braucienu summā trasē pavadīja divas minūtes un 13,596 sekundes.

Lohs viņam zaudēja nieka 0,011 sekundes.

Aiz Aparjoda četras nākamās vietas ieņēma austrieši, ceturtajā vietā finišējot N.Gleiršeram, piektajā - Milleram, sestajā - Davidam Gleiršeram un septītajā - Volfgangam Kindlam.

Līderpozīcijās Pasaules kausa kopvērtējumā ar 757 punktiem ir itālis Dominiks Fišnallers, kurš sestdien sasniedza jaunu starta rekordu - 5,320 sekundes. Viņam ar 721 punktu seko vācietis Felikss Lohs un ar 600 punktiem - austrietis Volfgangs Kindls.

Aparjods ar 575 punktiem ieņem sesto vietu, Bērziņš ar 433 punktiem ir desmitais, bet Rinks ar 57 punktiem ieņem 33.pozīciju.

Aparjods šosezon vēl nevienās sacensībās pirms sacensībām Šveicē nebija bijis ārpus labāko desmitnieka un labāko rezultātu sasniedza Siguldā, vispirms izcīnot uzvaru vieniniekos un komandu stafetē, bet Eiropas čempionāta Pasaules kausa posmā finišējot trešajā vietā un uzvarot komandu stafetē.

Arī Bērziņam labāko rezultātu šosezon izdevās sasniegt Siguldas trasē, Pasaules kausa posmos ieņemot attiecīgi septīto un sesto vietu, sestajā vietā finišējot arī Eiropas čempionātā, bet U-23 konkurencē izcīnot uzvaru.

Rinks pievienojās pieaugušo izlasei pēc divu pasaules junioru čempiona nosaukumu izcīnīšanas un Junioru pasaules kausa sezonas beigām, Altenbergā ieņemot 18.vietu, bet Vinterbergā nefinišējot.

Jau ziņots, ka sestdien vīriešu divnieku sacensībās Mārtiņš Bots/Roberts Plūme izcīnīja trešo vietu, bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ierindojās sestajā pozīcijā. Savukārt sieviešu divnieku sacensībās Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna arī tika pie bronzas, kamēr Anda Upīte/Sanija Ozoliņa finišēja astotajā pozīcijā.

Svētdien notiks vieninieku sacensības sievietēm, kā arī komandu stafete.

Nākamnedēļ sezonas noslēgums iecerēts Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu