Ģērmanei pasaules čempionātā kalnu slēpošanā 29. vieta slaloma sacensībās

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sportiste Dženifera Ģērmane
Latvijas sportiste Dženifera Ģērmane Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS

Latvijas sportiste Dženifera Ģērmane Francijā notiekošajā pasaules čempionātā kalnu slēpošanā slaloma sacensībās ieņēma 29. vietu, bet deviņas vietas zemāk finišēja Liene Bondare.

Pēc vairāk nekā 50 startējušajām sportistēm Ģērmane, kura startēja ar 38.numuru, patlaban ieņem 23.vietu ar 2,28 sekunžu deficītu pret līderi Mikeilu Šifrinu no ASV. Pirmais divdesmitnieks šobrīd ir 0,31 sekundes attālumā.

Vēl no latvietēm pirmajā braucienā olimpiete Liene Bondare ieņēma 49.vietu, līderei zaudējot 5,29 sekundes, kvalificējoties otrajam braucienam.

Samanta Līcīte 120 kalnu slēpotāju vidū ierindojās 73.vietā, Šifrinai zaudējot 12,33 sekundes, bet Tīna Namsone finišēja trīs vietas zemāk (+13,05).

Otrajā braucienā Latvijas kalnu slēpotāja ierindojās 31.vietā, divu braucienu summā uzvarētājai no Kanādas Lorānsai Senžermēnai zaudējot 2,86 sekundes.

Latvijas sportistes rezultāts Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu izteiksmē ir 20,24 punkti.

Savukārt kanādiete līdz šim ne reizi nebija kāpusi pat uz Pasaules kausa sacensību goda pjedestāla.

Otro vietu ieņēma Šifrina, kura otrajā trasē sasniedza vien 29.labāko laiku, taču spēja iegūt sudraba medaļu, uzvarētājai zaudējot 0,57 sekundes.

Vēl 0,12 sekundes lēnāka bija vāciete Lēna Dirra, kura pēc ceturtā labākā laika pirmajā braucienā bronzas medaļu nodrošināja ar 16. ātrāko laiku otrajā trasē.

38.vietu sacensību noslēgumā izcīnīja Bondare, kura šādu rezultātu sasniedza arī braucienā, Senžermēnai zaudējot deviņas ar pusi sekundes.

Bondare par šo startu nopelnīja 67,23 FIS punktus.

12 sportistes otrajā braucienā nefinišēja, bet vēl piecas neizgāja uz starta.

Otrajā braucienā labākās 60 sportistes startēja, sākot no 30.vietas līdz pirmajai, bet pēc tam - atbilstoši ieņemtajai vietai.

Pirms diviem gadiem Ģērmane startēja pasaules čempionātā un slaloma disciplīnā, būdama vien 17 gadus veca, izcīnīja 24.vietu. Viņa nodrošināja neatkarīgās Latvijas laikā labāko vietu pasaules čempionātos, par desmit vietām atpaliekot no mātes Ullas Lodziņas sasniegtā 1989.gadā nobrauciena disciplīnā.

Šī gada meistarsacīkstēs kombinācijā 16.vietu sasniedza Elvis Opmanis.

Pēc vairāku traumu ārstēšanas Ģērmane šosezon atgriezās sacensību apritē un janvārī debitēja Pasaules kausa izcīņā, nefinišējot pirmajā braucienā. Dienu vēlāk viņa svinēja uzvaru Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās slalomā un sasniedza jaunu karjeras rekordu FIS punktu vērtē - 20,00.

Bondare šosezon augstvērtīgākos rezultātus sasniedza janvārī, vienā no sacensībām ar desmito vietu nopelnot 44,15 FIS punktus.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā Francijas kalnu kūrortos Kurševelā un Meribelā norisināsies līdz svētdienai, meistarsacīkstēm noslēdzoties ar slaloma sacensībām vīriešiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu