Video ⟩ Šilovs savā otrajā NHL mačā izcīna pirmo uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs
Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs Foto: AP/Scanpix

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs sestdien, aizvadot savu otro spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL), atvairīja 35 metienus un palīdzēja Vankūveras "Canucks" komandai izcīnīt uzvaru.

"Canucks" savā laukumā ar rezultātu 6:2 (1:1, 2:1, 3:0) guva virsroku pār Filadelfijas "Flyers".

Trešdien 21 gadu vecais Šilovs piedzīvoja debiju NHL, atvairot 22 metienus "Canucks" zaudējumā 4:6 Ņujorkas "Rangers" komandai. Savukārt sestdien viņš izcīnīja savu pirmo uzvaru NHL, tiekot galā ar 35 no 37 pretinieku metieniem.

Pirmā perioda pirmajā pusē komandas apmainījās vārtu guvumiem - vispirms Antonī Boviljē panāca 1:0 mājinieku labā, bet pusotru minūti vēlāk Šilovu pārspēja Skots Lotons. Otrā perioda otrajā minūtē Andrejs Kuzmenko atjaunoja "Canucks" komandai vadību, ko vēlāk nostiprināja Boviljē, taču līdz trešdaļas beigām Morgans Frosts vienus vārtus atguva.

Trešās trešdaļas vidū 4:2 panāca Filips di Džuzepe, pēc kura noraidījuma "Canucks" mača beigās spēlēja mazākumā, taču tas netraucēja Ēliasam Petešonam divreiz raidīt ripu tukšos vārtos un uzstādīt gala rezultātu.

Petešons šajā mačā izcēlās ar diviem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm. Aizsargs Lūks Šens cīņu pabeidza ar trīs piespēlēm, pozitīvu lietderību +5 un sešiem spēka paņēmieniem. Otro vārtos Kārters Hārts tika galā ar 17 no 21 metiena.

Tāpat uzvaru sestdien svinēja uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas viesos ar 4:2 (1:1, 1:1, 2:0) pieveica Sanhosē "Sharks". Uzvaru nesošos vārtus trešā perioda vidū guva Džefs Skiners.

Girgensons šajā duelī uz ledus pavadīja 14 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā 51 sekundi spēlēja mazākumā, divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja abos divos iemetienos un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Turpretī zaudējumu cieta uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas mājās Ņūdžersijas "Devils" komandai piekāpās ar 2:5 (1:1, 0:2, 1:2). Pitsburgas komandai abus vārtus guva Jevgeņijs Malkins, bet uzvarētājiem ar diviem precīziem metieniem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Niko Hišīrs.

Bļugers spēlēja 13 minūtes un 59 sekundes, no tām divas minūtes un piecas sekundes mazākumā, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja septiņos no 13 iemetieniem un dueli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Citā mačā Kolumbusas "Blue Jackets" ar Elvi Merzļikinu rezervē izbraukumā ar 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) uzvarēja Dalasas "Stars". Jonass Korpisalo viesu vārtos atvairīja 28 no 29 ripām un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

Austrumu konferencē "Penguins" ar 63 punktiem 55 spēlēs ir septītā, "Sabres" ar 60 punktiem 54 mačos ieņem 11.pozīciju, bet "Blue Jackets" ar 40 punktiem 56 cīņās ir pēdējā, 16.vietā. Rietumu konferencē "Canucks" ar 48 punktiem 56 dueļos ir 12.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu