Aparjode nenosargā uzvaru PK posmā, latvietēm paliekot ārpus Top 3 (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kendija Aparjode
Kendija Aparjode Foto: EPA/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode svētdien Sanktmoricā bija ātrākā Pasaules kausa (PK) astotā posma pirmajā braucienā, bet otrajā nenosargāja uzvaru summā un samierinājās ar septīto vietu, kamēr Sigita Bērziņa un Elīna Ieva Vītola bija ceturtajā un piektajā pozīcijā.

Visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas kamaniņu braucējas - uzvaru svinēja Dajana Eitbergere, kura par vienu sekundes simtdaļu pārspēja Jūliju Taubicu un par 0,071 sekundi Annu Berreiteri.

Bērziņa uzvarētājai zaudēja 0,096 sekundes, bet pirmais trijnieks bija 0,025 sekunžu attālumā. Vītola no uzvarētājas atpalika 0,179 sekundes, bet Aparjode bija 0,255 sekundes lēnāka.

Pirmajā braucienā Aparjode bija ātrākā no 23 sportistēm, finišējot 54,091 sekundēs. Vītola bija tuvu tam, lai pārspētu komandas biedrenes rezultātu, taču kļūda viņai liedza kļūt par līderi un 0,19 sekunžu deficīts deva astoto vietu. Savukārt Bērziņa bija 0,093 sekundes lēnāka par Aparjodi un pirmajā braucienā uzrādīja sesto rezultātu.

Vicelīderi Berreiteri Aparjode pēc pirmā brauciena apsteidza par nieka sešām sekundes tūkstošdaļām.

Otrajā braucienā Aparjode vēl trases vidusdaļā tuvojās savā karjerā pirmajai uzvarai, taču kļūdas dēļ braucienā samierinājās ar 12. rezultātu, kas summā atmeta uz septīto pozīciju. Vītolai braucienā bija ceturtais rezultāts un Bērziņai - piektais, abām latvietēm veicot kāpumu.

Pēc tam plkst. 13.30 sāksies komandu stafete, kurā Latvijas kamaniņu braucēji startēs ar pēdējo numuru starp astoņām sacensībām pieteiktajām vienībām. Latvijas komandu visticamāk pārstāvēs Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Kristers Aparjods un svētdien labāko rezultātu uzrādījusī sportiste.

Sestdien vīriešu divnieku sacensībās Mārtiņš Bots/Roberts Plūme izcīnīja trešo vietu, bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ierindojās sestajā pozīcijā. Savukārt sieviešu divnieku sacensībās Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna arī tika pie bronzas, kamēr Anda Upīte/Sanija Ozoliņa finišēja astotajā pozīcijā.

Vēl sestdien bija vīriešu vieninieku sacensības, kurās Kristers Aparjods ieņēma trešo vietu, Gints Bērziņš finišēja astotajā vietā un Kaspars Rinks ierindojās 11. pozīcijā.

Nākamnedēļ sezonas noslēgums iecerēts Vinterbergā, kur sportisti sacentīsies no 24. līdz 26. februārim.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu