Eiropas Parlaments aicina ES valstis izdarīt spiedienu uz SOK

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Parlaments (EP) aicinājis Eiropas Savienības (ES) valstis izdarīt spiedienu uz Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) neļaut agresorvalstīm Krievijai un Baltkrievijai piedalīties 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs. 

Eiropas Savienības (ES) likumdevēji nosodījuši SOK lēmumu ļaut vairākiem sportistiem no Krievijas un Baltkrievijas kvalificēties 2024. gada olimpiskajām spēlēm, vēsta aģentūra "Associated Press".

Rezolūciju pieņēma ar 444 balsīm par, 26 pret un 37 atturoties. ES likumdevēji norādīja, ka atļauja Krievijas un Baltkrievijas sportistiem startēt zem neitrāla karoga "ir pretrunā ar šo valstu visaptverošo izolāciju un abi režīmi to izmantos propagandas nolūkos".

Eiropas Parlaments aicinājis 27 ES valstis un starptautisko sabiedrību izdarīt spiedienu uz SOK, lai tā atceltu savu lēmumu, "kas ir apkaunojums starptautiskajai sporta pasaulei".

SOK janvārī paziņoja, ka aicina pētīt veidus, kā Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties starptautisko sacensību apritē. Šo paziņojumu nosodīja ne tikai Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un citas amatpersonas, bet arī vairākas sporta federācijas.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), atbildot uz SOK aicinājumu, paziņoja, ka tās nostāja bija, ir un būs nemainīga un principiāla - kamēr notiek karš Ukrainā, Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalība olimpiskajās spēlēs zem jebkāda karoga ir nepieļaujama.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu