Foto ⟩ Ostapenko ar pārliecinošu uzvaru sāk Dubaijas turnīra titula aizstāvēšanu

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien svinēja uzvaru Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā, sagādājos dāvanu dzimšanas dienā savai mammai un trenerei Jeļenai Jakovļevai.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 20. vietu un sacensībās izsēta ar 13. numuru, ar 6-1, 6-4 pārspēja Ukrainas tenisisti Katarinu Zavacku (WTA 280.), kura pamatturnīrā iekļuva, uzvarot divos kvalifikācijas mačos.

Pirmajā setā Latvijas tenisiste viegli uzvarēja, zaudējot vien sesto geimu, ko pretiniece uzvarēja "sausā".

Rezultāts pārsvarā bija atkarīgs no Ostapenko spēles un pieļautajām kļūdām. To dēļ arī setu izdevās uzvarēt vien ar piekto setbumbu.

Otrais sets, ko ar servi sāka Zavacka, noritēja līdzīgā cīņā. Septītajā geimā, servējot ukrainietei, uzvarēja Ostapenko, taču jau nākamajā geimā Zavacka revanšējās.

Devīto geimu, uzņemot servi, ar otro breikbumbu uzvarēja Ostapenko, bet desmitajā viņa uzvaru svinēja vien ar trešo mačbumbu, pirmo divu izspēlē raidot bumbiņu ārpus laukuma. 

Uzvara Latvijas tenisistei deva 60 pasaules ranga punktus.

Ostapenko bija krietni pārāka netveramajās servēs (8:0), kaut pieļāva vairāk dubultkļūdu (3:2).

Pēc pirmās serves, kas bija precīza 63,2% gadījumu pret ukrainietes 62%, Latvijas pirmā rakete punktu guva 80,6% gadījumu (29/36), bet Zavacka - 51,6% gadījumu (16/31).

Zavacka realizēja vienīgo breikbumbu, bet Ostapenko punktā pārvērta četras no deviņām breikbumbām.

Visā mačā Ostapenko uzvarēja 62 no 107 izspēlēm.

Ostapenko sezonas ievadā ir guvusi astoņas uzvaras un piedzīvojusi piecas neveiksmes. Sezonas pirmajos divos "WTA 500" turnīros Adelaidā viņa zaudēja attiecīgi otrajā un pirmajā kārtā, bet pirmajā "Grand Slam" turnīrā kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kurai izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu.

Tuvajos Austrumos Abū Dabī un Dohas "WTA 500" sērijas sacensībās Ostapenko neizdevās pārvarēt otro kārtu.

Ostapenko ir pašreizējā turnīra uzvarētāja, pirms gada finālā pieveicot ar pirmo numuru izsēto neitrālo sportisti Veroniku Kudermetovu. Pagājušā gada februāra trešajā nedēļā Ostapenko aizcīnījās līdz Dohas "WTA 1000" sērijas turnīra pusfinālam un iekrāja 350 pasaules ranga punktus, kas jāaizstāv šajā nedēļā.

Savukārt Zavacka sezonu sākusi ar četrām uzvarām un trim neveiksmēm. Austrālijas atklātā čempionāta un Abū Dabī "WTA 500" turnīra kvalifikācijā viņai neizdevās pārvarēt otro kārtu.

Abas tenisistes iepriekš bija tikušās 2019. gadā Taškentā, kad otrās kārtas mačā Ostapenko izstājās no cīņas otrā seta laikā, pie panākuma tiekot ukrainietei.

Dubaijas turnīra otrajā kārtā šī pāra uzvarētājai būs jātiekas ar čehieti Lindu Fruhvirtovu (WTA 52.), kura pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-4 pārspēja ASV tenisisti Denielu Kolinsu (WTA 40.).

Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kurā otrās kārtas mačā spēkosies ar Ungārijas un Francijas duetu Tīmea Baboša/Kristīna Mladenoviča.

Ar otro numuru izsētais duets piektdien Dohas "WTA 500" sērijas dubultspēļu turnīrā finālā piekāpās turnīra galvenajām favorītēm Džesikai Pegulai un Korijai Gofai no ASV, kuras arī Dubaijas turnīrā izsētas ar pirmo numuru.

Turnīrs Dubaijā norisinās uz cietā seguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu