Banki: Šī būs lieliska iespēja turpināt attīstīt komandas uzvarētāju mentalitāti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Banki
Luka Banki Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola izlasei februāra spēlēs nevarēs palīdzēt vairāki potenciālie līderi. Taču būs iespēja sevi apliecināt vairākiem jaunajiem spēlētājiem. 

Kvalifikācijas turnīra pēdējā spēļu ciklā 2023. gada februāra beigās Latvijas izlasi gaida izbraukums uz Turciju un spēle savā laukumā ar Grieķiju. Lai gan ceļazīme uz finālturnīru ir nodrošināta, katrs mačs ir svarīgs cīņā par augstāku vietu FIBA reitingā, pēc kura nosaka izložu grozus.

Pirmo reizi vēsturē Latvijas vīriešu valstsvienība uzvarējusi deviņās oficiālajās spēlēs pēc kārtas. Šī būs iespēja sēriju turpināt, tiesa, būs jāiztiek bez vairākiem līderiem. 

Ilgs rehabilitācijas process vēl priekšā Rihardam Lomažam, veselības apsvērumu dēļ ierindā nebūs Rodions Kurucs, Mareks Mejeris, Jānis Strēlnieks un Kristers Zoriks, bet Rolands Šmits un Artūrs Kurucs aizņemti Eirolīgā. Pagaidām nav zināms, vai komandai varēs palīdzēt Jānis Timma, kurš kārto darba atļauju ASV, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS). 

"Misija ir izpildīta, finālturnīrs jau sasniegts, bet šī būs lieliska iespēja turpināt attīstīt komandas uzvarētāju mentalitāti un mūsu identitāti, iesaistot dažus jaunus spēlētājus," valstsvienības galvenais treneris Luka Banki atgādina, ka komandas mērķis ir katrā spēlē demonstrēt kvalitatīvu sniegumu un, protams, uzvarēt.  Februārī spēlētājiem aiz muguras jau ir gara sezonas daļa, un šajā laikā sastāvu vienmēr ietekmē veselības stāvoklis. Tā bija arī pērn, bet mēs no tā nebaidāmies. Jauni spēlētāji dod svaigus impulsus. Mēs esam iekļaujoša komanda – katrs var būt drošs, ka partneri viņam palīdzēs parādīt labāko sniegumu."

 

Arī valstsvienības kapteinis Dairis Bertāns uzsver, ka komandā valda sportiskais azarts, nevis prieks, ka pamatuzdevums jau izpildīts.

"Esam uz laba basketbola un uzvaru viļņa un no tā negribam kāpt nost. Jo īpaši spēlējot Rīgā, kur vienmēr ir milzīgs prieks spēlēt."

Kvalifikācijas otrā posma I apakšgrupā pārliecinošā pirmā vietā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir Latvija, pa četrām uzvarām septiņos mačos guvušas Serbija un Grieķija, pa trīs uzvarām ir Turcijai un Beļģijai, bet vienreiz uzvarējusi Lielbritānija.

Finālturnīram, kas 2023. gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās, kvalificēsies pirmo trīs vietu ieguvēji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu