Miris bijušais NBA klubu "Spurs" un "Nuggets" īpašnieks Makombs

CopyDraugiem X Whatsapp
Reds Makombs
Reds Makombs Foto: AP/Scanpix

Mūžībā devies uzņēmējs un bijušais Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubu Sanantonio "Spurs" un Denveras "Nuggets" īpašnieks Reds Makombs, pirmdien apstiprināja viņa ģimene.

"Mēs sērojam par Teksasas ikonas zaudēšanu," teikts ģimenes paziņojumā pēc 95 gadus vecā uzņēmēja nāves.

Miljardieris sportam pievērsās 1968. gadā, kad iegādājās Amerikas basketbola asociācijas (ABA) klubu Dalasas "Chaparrals", ko piecus gadus vēlāk pārcēla uz Sanantonio un pārsauca par "Spurs".

Trīs gadus vēlāk "Spurs" pievienojās NBA un kopš tā laika izcīnījusi piecus čempiontitulus.

"Reds Makombs atveda "Spurs" uz Sanantonio un bija viens no modernās NBA izveidotājiem," norāda līgas komisārs Ādams Silvers. "Viņš bija novators un gudrs uzņēmējs, kurš nekad nevairījās riskēt. Mēs sērojam par Reda aiziešanu."

Makombs "Spurs" pārdeva 1982. gadā, pēc kā iegādājas "Nuggets". Arī Denveras komanda tika pārdota 1985. gadā, lai atgrieztos pie "Spurs", kuru uzņēmējs vēlreiz pārdeva 1993. gadā.

1998. gadā Makombs par 246 miljoniem ASV dolāru iegādājās Nacionālās Futbola līgas (NFL) komandu Minesotas "Vikings", tomēr, nespējot vienoties ar vietējām varasiestādēm par jauna stadiona celtniecību, 2005. gadā par 600 miljoniem dolāru pārdeva klubu patreizējam īpašniekam Zigmundam "Zigi" Vilfam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu