Miris bijušais Madrides "Real" uzbrucējs un goda prezidents Amansio Amaro

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

83 gadu vecumā miris bijušais Madrides "Real" uzbrucējs un kluba goda prezidents prezidents Amansio Amaro.

1962. gadā pievienojies Madrides klubam no "Deportivo de La Coruna", labās malas uzbrucējs Amaro "Real" sastāvā 471 spēlē guva 155 vārtus.

Madrides kluba sastāvā izcīnījis deviņus Spānijas čempiona titulus un reizi uzvarējis Eiropas kausa izcīņā, par Amansio sauktais futbolists spēlēja ievērojamu lomu, Spānijas izlasei 1964.gadā kļūstot par Eiropas čempioni, togad ieņemot trešo vietu "Ballon d'Or" balsojumā.

Pēc futbolista karjeras beigšanas Amansio trenēja Madrides kluba otro komandu "Castilla", kas 1984. gadā uzvarēja valsts pēc spēka otrajā līgā, sekmējot Emilio Butrageņjo un citu futbolistu attīstību, bet pagājušajā gadā pēc Pako Hento nāves tika iecelts par kluba goda prezidentu.

""Real", kluba prezidents un valde ļoti sēro par kluba goda prezidenta, viena no mūsu kluba un pasaules futbola leģendām Amansio Amaro nāvi," teikts kluba paziņojumā.

"83 gadu vecumā mūžībā aizgājis Amansio Amaro. Viņu visi madridieši un futbola līdzjutēji atcerēsies kā vienu no šī sporta veida lielākajām leģendām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu