Jirgens Klops: Spēles sākums bija ideāls

CopyDraugiem X Whatsapp
Jirgens Klops
Jirgens Klops Foto: EPA/Scanpix

Anglijas premjerlīgas futbola kluba "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops pēc vienības zaudējuma 2:5 (2:2) UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē spāņu grandam Madrides "Real" atzina, ka spēles sākums bijis ideāls, tomēr komanda nespēja noturēt iegūto pārsvaru.

"Sākums bija satriecošs," pēc spēles teica Klops. "Tas bija perfekts, tieši tāds kā vēlējāmies spēlēt, radot pretiniekiem problēmas pa visu laukumu."

"Kopumā viss pirmais puslaiks bija labs, ja neskaita zaudētos vārtus," norādīja vācu speciālists. "Pēc pirmajiem zaudētajiem vārtiem kļuvām pasīvāki, vairs nesedzām pretiniekus pa visu laukumu. Ja pret tādu komandu kā "Real" spēlē pasīvi, tiec sodīts."

"Nezinu, vai pie pirmajiem vārtiem otrajā puslaikā bija noteikumu pārkāpums, taču tiesnesis vārtus ieskaitīja un arī mūsu aizsardzība nebija laba," turpināja Klops. "Pie 2:3 vairs nespējām atgriezties spēlē, viņi ["Real"] guva pārliecību par saviem spēkiem un iesita vēl divus lieliskus vārtus. Tā tas ir. Zinām, ka zaudējām ar 2:5, tomēr arī man ir ko paņemt no šīs spēles."

Jau vēstīts, ka spēles ceturtajā minūtē "Liverpool" panāca 1:0, pēc Mohameda Salāha teicamas piespēles sitienu ar pēdas ārmalu izpildot Darvinam Nunjesam. Desmit minūtes vēlāk pēc Dani Karvahala atspēles uz vārtiem Tibo Kurtuā nenokontrolēja bumbu un deva iespēju Salāham raidīt bumbu vārtus - 2:0 liverpūliešu labā. Taču turpinājums mājiniekiem bija katastrofāls, zaudējot piecus vārtus pēc kārtas.

Mača 21. minūtē Vinisiuss Žuniors no soda laukuma dziļuma iegrieza bumbu vārtos un samazināja mājinieku pārsvaru līdz 1:2, 35. minūtē kļūdījās arī "Liverpool" vārtsargs Alisons Bekers, kurš uzsita bumbu virsū Vinisiusam, tai nonākot paša vārtos - 2:2. Otrajā puslaikā līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem bija jāgaida tikai divas minūtes - pēc Lukas Modriča izpildītā brīvsitiena precīzi ar galvu sita Eders Militāu, spēles 55. minūtē pēc Karima Benzemā sitiena bumba no pretinieka kājas nonāca "Liverpool" vārtos, bet 67. minūtē, pēc Vinisiusa piespēles Benzemā apmānīja Bekeru un panāca 5:2.

Iepriekšējās sezonas finālā "Real" liverpūliešus uzvarēja ar rezultātu 1:0, vienīgos vārtus gūstot Vinisusam. Abas komandas par trofeju cīnījās arī 2018. gadā un arī tajā mačā uzvarēja madridieši.

Atbildes spēle Madridē tiks aizvadīta 15. martā un nākamajā kārtā iekļūs uzvarētājs divu spēļu summā.

UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlēja 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļuva astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpina UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

Šīs sezonas fināls plānots 10. jūnijā Stambulā, Turcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu