Sporta ārsts - varmāka, kurš seksuāli izmantoja simtiem meiteņu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Uz mūžu notiesātais ASV sporta ārsts Lerijs Nasers
Uz mūžu notiesātais ASV sporta ārsts Lerijs Nasers Foto: Reuters/ScanPix

Lerijs Nasers bija izslavēts ASV vingrošanas izlases ārsts, kura aprūpē bija simtiem jaunu meiteņu, no kurām daudzas vēl nebija sasniegušas pilngadību. Bērnu vecāki un meitenes uzticējās šim vīrietim un viņa darba metodēm, cerībā piepildīt sapni par olimpisko medaļu. Pēc daudzu gadu garumā pastrādātiem noziegumiem, patiesība nāca gaismā. Noziedzniekam piesprieda līdz pat 175 gadiem ilgu cietumsodu jeb mūža ieslodzījumu. Tika panākta vienošanās, ka cietušajām meitenēm kopumā izmaksās sāpju naudu 880 miljonu ASV dolāru apmērā.

Patlaban 59 gadus vecais Nasers laika posmā no 1996. līdz 2017. gadam bija precējies. Viņam ir trīs bērni. Nasera sieva Stefānija šķīra laulību gadu pēc tam, kad viņš tika arestēts par seksuāla rakstura noziegumiem.

18 gadus Nasers strādāja par ASV vingrošanas izlases ārstu. Medicīniskās aprūpes aizsegā viņš seksuāli izmantoja kopumā vismaz 265 meitenes un sievietes. Upuri akli pakļāvās varmākam, sapņojot par dalību olimpiskajās spēlēs.

Pirmās sūdzības par Nasera noziegumiem tika iesniegtas jau deviņdesmitajos gados, taču bēdīgi slavenais sporta ārsts prasmīgi spēja manipulēt ar jaunajām meitenēm un sievietēm, tādējādi gadiem ilgi viņam izdevās izsprukt no soda.

Seksuālā uzmākšanās vingrotājām izpaudās dažādi. Nasers mēdza pirkstu bez uzvilkta cimda iebāzt sportistēm makstī un anālajā atverē, kā arī glāstīja krūtis un vagīnu.

Nasera patiesais upuru skaits varētu būt daudz lielāks, arī ārpus sporta ārsta darba vingrošanā. Atklātībā nāca arī Kailijas Stīvensas liecība. Viņa uzauga kaimiņos un viņas vecāki bija Nasera draugi.

Deviņdesmito gadu beigās Stīvensas vecāki mēdza regulāri vakariņot Nasera mājās. Kamēr pieaugušie gatavoja maltīti, varmāka piedāvāja Stīvensai un viņas brālim paspēlēties pagrabā. Viņš rosināja spēlēt paslēpes, lai bērnus nošķirtu.

Stīvensa atminas, ka Nasers masturbējis viņas priekšā. Citos gadījumos viņš apgramstījis tolaik sešus vai septiņus gadus veco meiteni, dīvānā skatoties televizoru. Stīvensa pēc sešu gadu klusēšanas par Naseru izstāstīja vecākiem, kas meitai neticēja, turklāt tēvs vēl lika varmākam atvainoties.

2016. gada 16. decembrī Naseru arestēja pēc tam, kad Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) atrada vairāk nekā 37 000 bērnu pornogrāfijas attēlu un video, kurā sporta ārsts uzmācas nepilngadīgām meitenēm.

Nasera noziegumi piespieda no amata atkāpties ASV vingrošanas federācijas vadītāju Stīvu Peniju, kuru cietušās vainoja par savlaicīgu nereaģēšanu uz ziņojumiem par seksuālo uzmākšanos.

2019. gadā iznāca HBO veidotā dokumentālā filma "At the Heart of Gold: Inside the USA Gymnastics Scandal" (Zelta sirdī: ASV vingrošanas skandāla aizkulises). Šo filmu iespējams noskatīties LMT Viedtelevīzijā.

Filmā redzamas ainas no tiesas sēdes, kur cietušās sievietes atklāj traumatisko pieredzi. Viens no cietušo sieviešu tēviem tiesnesei lūdza pabūt kādu brīdi divatā ar apsūdzēto. Vīrietis nespēja valdīties un tiesas zālē centās uzbrukt Naseram.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu