Prokrieviski noskaņotais horvātu futbolists noslēdz karjeru izlasē un Rīgā nespēlēs

CopyDraugiem X Whatsapp
Dejans Lovrens.
Dejans Lovrens. Foto: picture alliance / SvenSimon/SCANPIX

Aizsargs Dejans Lovrens ceturtdien paziņoja, ka noslēdzis savu karjeru Horvātijas vīriešu futbola izlasē.

33 gadus vecais futbolists Horvātijas valstsvienībā spēlēja kopš 2009.gadā un izlases kreklā devās 78 mačos, kuros izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem.

"Ir pienācis teikt manas pēdējās atvadas Horvātijas izlasei," teikts viņa paziņojumā. "Skaistākie brīži kopā ar valstsvienību bija pēdējo piecu gadu laikā. Tas joprojām šķiet kā sapnis."

Lovrens 2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā palīdzēja Horvātijai sasniegt finālu, kurā tika piedzīvota neveiksme pret Franciju, bet 2022. gadā bija starp Horvātijas futbolistiem, kuri Pasaules kausā cīņā par bronzu apspēlēja Maroku.

Neskatoties uz karjeras noslēgšanu izlasē, viņš joprojām turpinās savu klubu karjeru, šobrīd pārstāvot Francijas vienību Lionas "Olympique", kuras rindās atgriezās janvāra sākumā un noslēdza vienošanos līdz 2025. gada vasarai jeb aiznākamās sezonas beigām.

Lovrens Pasaules kusa izcīņas laikā izteicās, ka "ir nikns par Krievijas izslēgšanu no turnīra" un "sportam un politikai jābūt šķirtiem". Futbolists sacīja, ka krieviem bija jāļauj spēlēt Katarā par spīti iebrukumam Ukrainā.

Viņš līdz pat 2023. gada sākumam pārstāvēja Krievijas klubu Sanktpēterburgas "Zeņit".

Horvātija ir viena no Latvijas pretiniecēm 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu