Banki: Problēmas palīdz kļūt labākiem (117)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbola izlases treneris Luka Banki
Latvijas basketbola izlases treneris Luka Banki Foto: FIBA.com

Latvijas un Turcijas basketbola izlašu piektdienas mačā bija intensitāte, kvalitāte un emocijas, pēc uzvaras teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas jau novembrī ieguva ceļazīmi uz 2023.gada Pasaules kausa finālturnīru, piektdien izcīnīja uzvaru kvalifikācijas cikla otrā posma priekšpēdējā mačā un nodrošināja pirmo vietu apakšgrupā.

Latvijas basketbolisti Bursā ar rezultātu 83:74 (26:23, 23:23, 21:7, 13:21) pārspēja Turciju, kas jau iepriekš bija atvadījusies no izredzēm spēlēt finālturnīrā.

"Šajā laikā Turcijā nav viegli runāt par sportu. Tomēr mūsu spēkos bija palīdzēt cilvēkiem vismaz uz divām stundām uzlabot noskaņojumu ar labu spēli, un ceru, ka tas mums izdevās. Bija intensitāte, kvalitāte un emocijas," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Banki teikto.

Banki pauda lepnumu par komandu, kas, par spīti daudzām izmaiņām sastāvā, turpinot progresēt.

"Mača lielākajā daļā labi meklējām savas iespējas uzbrukumā, un labi ierobežojām pretinieku stiprākos ieročus. Jā, bija arī kļūdas, un otrajā puslaikā uzbrukumu ietekmēja saspēles vadītāja Artūra Žagara savainojums, par kura nopietnību vēl pāragri runāt. Tomēr problēmas palīdz kļūt labākiem un esmu gandarīts par to, ka spēlējām kā vienota komanda," teica Banki.

Kvalifikācijas otrā posma I grupā pirmajā vietā ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir Latvija un neviena no tuvākajām sāncensēm to nevar apsteigt. Atlases ciklu Latvijas izlase noslēgs pirmdien ar mājas spēli pret Grieķiju.

"Protams, esmu lepns par to, ka esam izcīnījuši pirmo vietu grupā ar tik stipriem pretiniekiem. Atgādināšu, ka turnīru sākām no pašas apakšas - priekškvalifikācijas. Tas ir spēlētāju nopelns un darīsim visu, lai arī pirmdien iepriecinātu mūsu daudzos atbalstītājus un viņiem būtu iemesls lepoties ar mūsu komandu," uzsvēra Banki.

Lai gan ceļazīme uz finālturnīru ir nodrošināta, katrs mačs ir svarīgs cīņā par augstāku vietu FIBA reitingā, pēc kura nosaka izložu grozus.

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Turciju:

Dairis Bertāns, Anžejs Pasečņiks (abi - Seviljas "Real Betis", Spānija), Artūrs Strautiņš (Redžo Emīlijas "UnaHotels", Itālija), Artis Ate ("VEF Rīga"), Klāvs Čavars (Ļubļinas "Start", Polija), Aigars Šķēle (Lielpolijas Ostruvas "Stal", Polija), Andrejs Gražulis (Trento "Dolomiti Energia", Itālija), Mārtiņš Laksa (Jonavas "CBet", Lietuva), Toms Leimanis (Madrides "Movistar Estudiantes", Spānija), Mārcis Šteinbergs (Manrezas "Baxi", Spānija), Artūrs Žagars (Ķēdaiņu "Nevežis", Lietuva), Krišs Helmanis (Tībingenes "Tigers", Vācija).

Komentāri (117)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu