Latvijas izlasei pievienojies R.Kurucs, Žagars pret Grieķiju nespēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rodions Kurucs
Latvijas basketbolists Rodions Kurucs Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Pirmdien gaidāmajā 2023.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas spēlē Latvijas valstsvienībai, kas jau nodrošinājusi ceļazīmi uz finālturnīru, varēs palīdzēt Rodions Kurucs, kamēr laukumā nedosies pret Turciju savainojumu guvušais Artūrs Žagars, informē Latvijas Basketbola savienība.

Pirmdien plkst.19.30 Latvijas valstsvienība "Arēnā Rīga" stāsies pretī Grieķijai, kas arī jau nodrošinājusi vietu finālturnīrā.

Latvijas basketbolisti pēc piektdien izcīnītas uzvaras pār Turciju ar 83:74 atgriezās Latvijā sestdien, bet svētdien tika aizvadīts treniņš, kurā komandai pievienojās arī Kurucs.

Savukārt pēc medicīniskajām pārbaudēm Žagaram tika ieteikts mierīgāks režīms tuvākās nedēļas, tāpēc šajā mačā viņš laukumā nedosies. Vēl Kriša Helmaņa vietā pieteikumā spēlei pret Grieķiju iekļauts Renārs Birkāns.

Pirmajā Latvijas un Grieķijas duelī PK kvalifikācijā uzvaru izcīnīja latvieši, svinot panākumu ar 80:60.

Otrā posma I apakšgrupā pirmo vietu ar astoņām uzvarām deviņos mačos nodrošinājusi Latvija, ar sešām uzvarām seko Grieķija, piecus panākumus guvusi Serbija, četras uzvaras ir Beļģijai, trīs guvusi Turcija, bet vienu - Lielbritānija.

2023.gada Pasaules kausa finālturnīrs Filipīnās, Japānā un Indonēzijā norosināsies no 25.augusta līdz 10.septembrim un tajā piedalīsies 32 izlases.

Vietas finālturnīrā nodrošinātas divām no trim mājiniecēm Japānai un Filipīnām, vēl no Āzijas zonas ceļazīmes ir Jaunzēlandei, Libānai, Austrālijai, Ķīnai, Jordānijai un Irānai, Āfrikas zonā kvalificējusies Kotdivuāra, Dienvidsudāna, Ēģipte un Angola, Amerikas zonā - Kanāda un ASV, bet Eiropas zonā - Somija, Vācija, Latvija, Itālija, Spānija, Slovēnija, Lietuva, Francija un Grieķija.

Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Grieķiju:

Renārs Birkāns ("Liepāja"), Dairis Bertāns, Anžejs Pasečņiks (abi - Seviljas "Real Betis", Spānija), Artūrs Strautiņš (Redžo Emīlijas "UnaHotels", Itālija), Artis Ate ("VEF Rīga"), Klāvs Čavars (Ļubļinas "Start", Polija), Aigars Šķēle (Lielpolijas Ostruvas "Stal", Polija), Andrejs Gražulis (Trento "Dolomiti Energia", Itālija), Mārtiņš Laksa (Jonavas "CBet", Lietuva), Toms Leimanis (Madrides "Movistar Estudiantes", Spānija), Mārcis Šteinbergs (Manrezas "Baxi", Spānija), Rodions Kurucs ("Strasbourg", Francija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu