Video ⟩ Bļugers pēc ilga pārtraukuma gūst vārtus un tiek atzīts par NHL mača zvaigzni

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Teodors Bļugers
Latvijas hokejists Teodors Bļugers Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, viņa pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins" komandai izcīnot uzvaru.

"Penguins" savā laukumā ar 7:3 (1:2, 6:0, 0:1) pieveica Tampabejas "Lightning" vienību, bet Bļugers otrā perioda 17.minūtē panāca 4:2 un tika atzīts par spēles trešo spožāko zvaigzni.

Otrās trešdaļas izskaņā mājinieki pēdējo piecu minūšu laikā guva piecus vārtus, bet kopumā otrajā spēles nogrieznī izcēlās sešas reizes, kas izdevies pirmo reizi kopš 2002.gada.

Bļugers laukumā pavadīja 12 minūtes, no kurām divas minūtes un 16 sekundes spēlēja mazākumā. Latvieša kontā trīs metieni pa vārtiem, divi spēka paņēmieni viena pārtverta ripa, viena kļūda, uzvarēti trīs no pieciem iemetieniem un pozitīvs lietderības koeficients +2.

Šie bija Bļugera otrie vārti sezonā, līdz šim vienīgos vārtus latviešu uzbrucējs guva pagājušā gada 6.decembrī pret Kolumbusas "Blue Jackets", ripu raidot Elvja Merzļikina sargātajos vārtos.

Latvijas hokejistam vārtus nebija izdevies gūt 32 mačos pēc kārtas.

Kopumā šajā sezonā Bļugers 44 mačos guvis divus vārtus, atdevis astoņas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -7.

Uzvarētāju rindās svētdienas mačā pa 1+1 sakrāja Sidnijs Krosbijs, Braiens Dumulēns un Jevgēņijs Malkins, bet vēl pa vārtiem guva arī Drū O'Konors, Džeisons Zakers un Džefs Kārters.

Viesu rindās 1+1 savā kontā ierakstīja Ņikita Kučerovs un Breidens Points, bet vienus vārtus guva Entonijs Sirelli.

"Penguins" ar 67 punktiem 57 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Lightning" ar 78 punktiem 59 dueļos ir piektajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu