Latvijas pārstāvji vienprātīgi par FIFA pasaulē labāko futbolistu atzina Mesi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Argentīnas futbolists Lionels Mesi
Argentīnas futbolists Lionels Mesi Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rīkotāja balsojumā par 2022.gada labāko futbolistu Latvijas pārstāvji - Dainis Kazakevičs, Antonijs Černomordijs un Ilvars Koscinkevičs - vienprātīgi atzina argentīnieti Lionelu Mesi, liecina FIFA publiskotie balsojuma dati.

Pirmdien svinīgajā ceremonijā Pasaules kausa ieguvējas Argentīnas zvaigzne Mesi tika nosaukts kā 2022.gada labākais futbolists. Aiz viņa pirmajā trijniekā bija divi francūži - Pasaules kausa labākais vārtu guvējs Kiljans Mbapē un Madrides "Real" līdz uzvarai UEFA Čempionu līgā aizvedušais Karims Benzemā.

Latvijas vīriešu futbola izlases kapteinis Černomordijs savā trijniekā iekļāva Mesi, Benzemā un Anglijas premjerlīgā spoži spēlējošo Mančestras "City" uzbrucēju Ērlinu Holannu. Izlases galvenais treneris Kazakevičs pirmajā trijniekā vietas atvēlēja visiem trīs Pasaules kausa medaļniekiem - Mesi, Mbapē un horvātam Lukam Modričam. Savukārt mediju pārstāvis Koscinkevičs par labākajiem izcēla Mesi, Benzemā un Mbapē.

Par labāko treneri tika atzīts Argentīnas izlases stūrmanis Lionels Skaloni, kuram sekoja Karlo Ančeloti no "Real" un Žuzeps Gvardiola no "City".

Šajā balsojumā Latvijas pārstāvju viedoklis par to, kurš bija labākais, nebija vienprātīgs. Černomordijs par labāko atzina Ančeloti, otrajā vietā ierindoja Skaloni, bet trešajā - Francijas izlases galveno treneri Didjē Dešānu. Kazakeviča ieskatā labākais bija Dešāns, pirmajā trijniekā vietas nopelnot arī Ančeloti un Skaloni, bet Koscinkevičs pirmo vietu atvēlēja Skaloni, otro - Ančeloti, bet trešo - Marokas izlases stūrmanim Validam Regragui.

Tikmēr balsojumā par labāko vārtsargu pirmais bija Argentīnas izlases pārstāvis Emiliano Martiness, otrais beļģis Tibo Kurtuā, bet trešais - marokānis Jasine Bunu.

Arī šajā kategorijā Latvijas pārstāvji nebija vienisprātis, atvēlot pirmās vietas. Černomordijs pirmo vietu deva "Liverpool" brazīlietim Alisonam Bekeram, aiz kura savā anketā ierakstīja Martinesu un Kurtuā. Kazakeviča vērtējumā labākais bija "Real" vārtsargs Kurtuā, kuram sekoja Martiness un Bunu, bet Koscinkeviča pirmajā trijniekā bija Martiness, Kurtuā un Alisons.

Balsojumā par labāko futbolisti uzvarēja četrus titulus, tajā skaitā UEFA Čempionu līgas trofeju, ieguvusī "Barcelona" pussardze Aleksije Puteljesa. Otrā vieta bija amerikānietei Aleksai Morganai, bet trešā - Betai Mīdai, kura palīdzēja Anglijai uzvarēt Eiropas meistarsacīkstēs.

Latvijas sieviešu izlases kapteine Sandra Voitāne par labāko atzina Anglijas pussardzi Leu Viljamsoni, otrajā vietā ierindoja Mīdu, bet trešajā - nīderlandieti Vivianni Mīdemu. Izlases galvenais treneris Romāns Kvačovs pirmo vietu deva Mīdai, bet nākamās divas Eiropas vicečempionēm no Vācijas Aleksandrai Popai un Lēnai Oberdorfai. Arī Koscinkeviča ieskatā labākā bija Mīda, kurai sekoja Puteljesa un austrāliete Sema Kera.

Par labāko treneri tika atzīta Anglijas izlases stūrmane Sārina Vihmana, otrā bija Lionas "Olympique" trenere Sonja Bompastora, bet trešā - Brazīlijas izlases vadītāja Pīa Sendhāge.

Voitāne par labāko atzina Vihmanu, pirmajā trijniekā iekļaujot arī Vācijas izlases treneri Martinu Fosu-Teklenburgu un Londonas "Chelsea" stūrmani Emu Heisu. Kvačovs pirmās divas vietas atvēlēja tām pašām trenerēm, kurām Voitāne, bet trešo pozīciju deva Sendhāgei. Arī Koscinkevičs par labāko atzina Vihmanu, aiz kuras pirmajā trijniekā iekļāva arī Bompastoru un Fosu-Teklenburgu.

Labākās vārtsardzes godu izpelnījās angliete Merija Ērpsa, bet pirmajā trijniekā bija arī čīliete Kristiane Endlere un vāciete Anna Katrīna Bergere.

Voitāne pirmo vieu deva Ērpsai, otro - vācietei Mērlei Fromsai, bet trešo - Bergerei. Kvačova pirmajā trijniekā bija Ērpsa, Fromsa un amerikāniete Ališa Nēra. Koscinkevičam pirmais divnieks sakrita ar kopvērtējumu, bet trešajā vietā viņš ievietoja Fromsu.

Balvas ieguvējus savā balsojumā noteica valstsvienību treneri un kapteiņi, žurnālisti un līdzjutēji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu