Gulbis: Tagad attiecībās ar medijiem nekas daudz nav mainījies

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: Latvijas Tenisa savienība

Latvijas tenisa zvaigzne Ernests Gulbis žurnālam "Klubs" atklājis, kāpēc savulaik nelabprāt komunicējis ar Latvijas medijiem. Viņš stāsta arī par ģimenes ietekmi uz paša lēmumiem karjeras laikā. 

Īpaši jau karjeras sākumposmā Gulbja spēles klātienē teju vienmēr apmeklēja viņa tēvs Ainārs Gulbis. Viņš atradās tribīnēs un juta līdzi savam dēlam. 

"Kad pietuvojos pasaules labāko simtniekam un ļoti aktīvi braukāju pa pasauli, ļoti daudz laika pavadīju ar tēvu. Tēvs vienmēr bijis noslēgts cilvēks," Gulbis saziņā ar "Klubu" nenoliedz tēva ietekmi. "Vecāki vienmēr devuši ļoti daudz padomu, es viņos ļoti daudz ieklausījos, tāpēc mazāk apzinātā vecumā viņu ietekme ņēma virsroku," atzīst Ernests.

Savulaik Gulbis reti sniedza intervijas Latvijas medijiem. Izņēmums bija radio SWH.

"Tagad attiecībās ar medijiem nekas daudz nav mainījies. Uzskatu, ka komunikācija nepieciešama tikai tad, kad tev ir, ko pateikt. Vienkārša viedokļu paušana par visu pēc kārtas man neliekas produktīva, tāpēc vienmēr, kad runāju ar presi, man ir savi mērķi," norāda Gulbis. 

Kopš stāšanās Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidenta amatā Gulbis medijiem kļuvis daudz pieejamāks.

Savu karjeru Latvijas izlasē viņš noslēdza februāra sākumā. Tiesa, viņš neizslēdza iespēju, ka Latvijas izlases kreklā vēl atgriezīsies. Individuāli turnīros viņš vēl piedalās, bet neslēpj, ka nav tālu no sportista karjeras beigām. 

"Manuprāt, jebkura sportista karjeras beigas ir kā maza nāve. Tā tas ir jebkurā profesijā. Ja esi tai pilnībā atdevies 20–30 gadus, tad pielikt punktu šai nodarbei – tas ir ļoti interesants process. It sevišķi sportistiem," pauda Gulbis. 

Latvijas tenisists Ernests Gulbis
Latvijas tenisists Ernests Gulbis Foto: Kaspars Volonts/Latvijas Tenisa savienība

Ar tenisu viņš sāka nodarboties četru gadu vecumā. Šogad Gulbim apritēs 35.

"Karjerai tuvojoties beigām, kā cilvēks ļoti mainies. Savā mūžā esmu piedzīvojis ļoti lielas un kardinālas izmaiņas. Skaidrs, ka viena no tādām bija spēlēšana Latvijas izlasē. Gribēju vairāk spēlēt Latvijā, vairāk laika pavadīt mājās. Iedvesmot jaunos tenisistus, līdzjutējus. Gribēju spēlēt viņu priekšā. Es gribēju šo enerģijas apmaiņu. Tie nav vārdi ķeksīša pēc," norāda Gulbis. 

ATP rangā Gulbis savu virsotni sasniedza 2014. gadā, kad ieņēma 10. pozīciju. ATP tūrē viņš nopelnījis 7,7 miljonus ASV dolāru. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu