Francijas sporta ministrija ziedos miljonu eiro Ukrainas olimpiešu un paralimpiešu atbalstam

CopyDraugiem X Whatsapp
Francijas sporta ministre Amēlija Udē-Kastera
Francijas sporta ministre Amēlija Udē-Kastera Foto: AFP/SCANPIX

Francijas sporta ministre Amēlija Udē-Kastera paziņojusi par ziedojumu miljona eiro apmērā Ukrainas olimpiešu un paralimpiešu atbalstam.

Jau ilgāk nekā gadu Krievija īsteno pilna mēroga karadarbību Ukrainā. Lai ukraiņiem palīdzētu sagatavoties 2024. gada Parīzes vasaras olimpiskajām un paralimpiskajām spēlēm, Francijas sporta ministraja ziedos vienu miljonu eiro.

"Mana ministrija gatavojas sniegt īpašu palīdzību miljona eiro apmērā, lai Ukrainas delegācija, kas dosies uz olimpiskajām un paralimpiskajām spēlēm, būtu pēc iespējas labāk sagatavota," laikrakstā "Le Parisien" citēta Udē-Kastera.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) aicinājums atļaut agresoru valstu Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās raisījis asas diskusijas. 

"Mūsuprāt, esošajā situācijā jautājums par Krievijas sportistu dalību, pat zem neitrāla karoga, nav apspriežams," sacīja Francijas sporta ministre.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā karā gājis bojā vismaz 231 ukraiņu sportists, pagājušajā nedēļā atklāja Ukrainas sporta ministrs un nacionālās olimpiskās komitejas prezidents Vadims Gutcaits.

Aptuveni vēl 35 ukraiņu sportisti atrodas gūstā, bet ap 3000 atlētu ir frontē.

Parīzes olimpiskās spēles nākamgad risināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam. Savukārt paralimpiskās spēles - no 28. augusta līdz 8. septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu