Cibuļskis piekrīt pārstāvēt Latvijas izlasi pasaules čempionātā Rīgā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Cibuļskis
Oskars Cibuļskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Pieredzējušais aizsargs Oskars Cibuļskis piekritis pārstāvēt valstsvienību šopavasar pasaules čempionātā Rīgā, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

34 gadus vecais hokejists šosezon Kladno "Rytīrži" komandas sastāvā Čehijas ekstralīgā 48 mačos guvis divus vārtus un veicis 10 rezultatīvas piespēles.

"Rytīrži" turnīra tabulā patlaban atrodas pēdējā vietā un cīnās par vietas saglabāšanu Čehijas ekstralīgā, lai neizkristu uz otro līgu.

Cibuļskis līdz šim piedalījies astoņos pasaules čempionātos, kā arī pārstāvēja Latvijas izlasi 2022. gada Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs.

2016. un 2017. gada pasaules čempionātos Cibuļski atzina par Top 3 labāko spēlētāju Latvijas izlasē.

"Ļoti gaidu šī gada pasaules čempionātu Rīgā! Piedaloties pasaules čempionātā, emocijas ir nenovērtējamas. Šie noteikti būs svētki visiem līdzjutējiem un dalībniekiem," paziņojumā citēts Cibuļskis.

Pasaules čempionāts hokejā, kuru kopīgi rīkos Tampere Somijā un Rīga Latvijā, norisināsies no 2023.gada 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

Jau iepriekš LHF ziņoja, ka dalībai izlasē savu piekrišanu devuši arī Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlētāji Kristiāns Rubīns, Eduards Tralmaks un Raivis Ansons. Viss gan būs atkarīgs no viņu pārstāvēto klubu sekmēm izslēgšanas cīņās.

Šopavasar pēc sezonas beigām Latvijas izlasei plāno pievienoties arī uzbrucēji Rihards Bukarts un Zemgus Girgensons.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu