Kuzņecovs atklāj Rīgas "Dinamo" budžetu un ieskicē kluba nākotnes plānus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Facebook/ Latvijas Hokeja federācija

Hokeja kluba Rīgas "Dinamo" valdes priekšsēdētājs Jurijs Kuzņecovs intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Sporta studija" atklājis komandas šīs sezonas budžetu un ieskicējis nākotnes plānus.

Pērn pēc Krievijas armijas iebrukuma Ukrainā hokeja klubam Rīgas "Dinamo" nācās izstāties no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta, kurā komanda spēlēja kopš 2008. gada.

Daudzus gadus Rīgas "Dinamo" saņēma miljonos mērāmu finansiālu atbalstu no sadarbības partneriem Krievijā, lai startētu šīs agresora valsts atklātajā hokeja čempionātā.

Rīgas "Dinamo" šosezon piedalās Latvijas atklātajā čempionātā jeb "Optibet" hokeja līgā. Regulārajā čempionātā rīdzinieki ierindojās trešajā vietā deviņu klubu konkurencē.

Šīs sezonas laikā Rīgas "Dinamo" komandu atstāja daudzi vadošie spēlētāji. Kuluāros un medijos plaši apspriests temats ir spēlētājiem neizmaksātas algas. Kuzņecovs intervijā skaidrojis situāciju.

"Latvijas čempionātā ir sarežģīti tas, ka spēlētāji strādā vai mācās, tāpēc hokejs viņiem nav primārs. Neviens nespēlē Latvijas čempionātā, lai pelnītu naudu. Tāpēc spēlētājiem dažādu iemeslu dēļ sanāk kavēt treniņus," sacīja Kuzņecovs.

"Mēs no savas puses visu esam izpildījuši. Ja kādam bija cerības, ka viņam pienākas kaut kas vairāk... cerības ir forša lieta, bet tā nav reālā dzīve," norādīja Rīgas "Dinamo" valdes priekšsēdētājs.

Kuzņecovs atklāja, ka tikai trim spēlētājiem ir profesionāļa hokejista līgums ar "cieto" algu. "Pārējie spēlētāji ir pašnodarbinātie, kas saņem atlīdzību atkarībā no dažādiem rādītājiem - attieksmes, iespējām, atdeves un tā tālāk."

Rīgas "Dinamo" pārstāvis lēš, ka Latvijas hokeja komandām sezonas budžets ir starp 280 un 500 tūkstošiem eiro.

"Mēs esam tam kaut kur nosacīti pa vidu. Ir jārēķinās, ka ir nepieciešami 350 tūkstoši eiro, lai startētu Latvijas čempionātā. Savādāk nekādi - ledus izmaksas, inventārs, algas personālam un treneriem, kaut kā džekiem [spēlētājiem] jāpalīdz - kaut vai ar degvielu. It kā nekas tāds, tomēr gada griezumā sakrājās," sacīja Kuzņecovs un precizēja, ka Rīgas "Dinamo" šīs sezonas budžets ir aptuveni 350 tūkstoši.

Rīgas "Dinamo" nākotne lielā mērā būšot atkarīga no rezultātiem Latvijas atklātā čempionāta "play-off" turnīrā, kur pirmajā kārtā rīdziniekiem būs jāspēkojas ar Lietuvas klubu Kauņas "City".

"Mums ir svarīgi labi nospēlēt "play-off" turnīrā. Gala rezultāts ļoti ietekmēs turpmāko. Šobrīd runāt par nākotni ir pāragri. Ir jāsaprot, kādā līmenī mēs esam ar šo komandu, uz ko mēs varam cerēt un ko varam uz šiem pamatiem uzbūvēt," skaidroja Kuzņecovs.

"Protams, laba snieguma gadījumā šis jautājums būs aktuāls. Būs skaidrs, kādi ir Latvijas Hokeja federācijas plāni - paliksim kopā ar Lietuvu vai nāks klāt Igaunija, vai būs tikai Latvijas čempionāts. To šobrīd neviens nezina."

Kuzņecovs atklāja, ka Rīgas "Dinamo" plāno būvēt komandas sastāvu ar jaunajiem spēlētājiem, ja klubs turpinās darbību arī nākamajā sezonā. Komandas rezultatīvākie spēlētāji Renārs Cipruss un Juris Ziemiņš esot gatavi spēlēt Rīgas 'Dinamo" arī nākamsezon.

"Parunājot ar treneriem, mēs redzam, ka komandu var būvēt savādāk - liekot uzsvaru uz jauniešiem, ieliekot fiziskās sagatavotības pamatus jau vasarā. Aprunājāmies ar Ciprusu un Ziemiņu, viņi būtu gatavi palikt komandā un būt mūsu līderi. Sastāvā būtu vietējie džeki ar labu sniegumu kopā ar jauniešiem. Tas būs smagi, bet no tā var kaut ko izveidot," teica Kuzņecovs.

"Mūs apmierinās fināls, tad ir pamats runāt par nākamo sezonu. Ja nebūs fināls, tad būs pārdomas - vajag vai nevajag turpināt," piebilda Rīgas "Dinamo" pārstāvis.

Kuzņecovs norādīja, ka komandu turpina atbalstīt uzņēmējs Juris Savickis, kurš ir patiesā labuma guvējs AS "Dinamo Rīga", SIA "Arēna Rīga", SIA "Itera Latvija", AS "Nordeka" un vēl daudzos citos uzņēmumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu