Rezultatīvu sezonu aizvadošais Roberts Bukarts apņēmies pievienoties Latvijas izlasei

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Bukarts
Roberts Bukarts Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Roberts Bukarts apliecinājis, ka pēc klubu sezonas beigām viņš šopavasar pievienosies valstsvienībai, lai piedalītos pasaules čempionātā Rīgā, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Bukarts ikdienā pārstāv Vitkovices "Ridera" komandu Čehijas ekstralīgā, kur Latvijas hokejists patlaban ir čempionāta trešais rezultatīvākais spēlētājs. Viņa kontā ir 47 rezultativitātes punkti (21 vārti + 26 piespēles) 50 aizvadītajos mačos.

"Ridera" komanda turnīra tabulā ar 98 punktiem ieņem otro vietu un ir jau garantējusi dalību Čehijas ekstralīgas "play-off" turnīrā, kurā Vitkovices vienība iesaistīsies no ceturtdaļfināla posma.

"Būt daļai no Latvijas vārda nesējiem pasaulē ir neapšaubāms gods. Ar nepacietību gaidu šo pavasari. Tie būs svētki visiem hokeja faniem un spēlētājiem," LHF paziņojumā citēts Bukarts.

Patlaban 32 gadus vecais Bukarts piedalījies deviņos pasaules čempionātos, kuros kopā viņš 59 mačos guvis 11 vārtus un veicis 12 rezultatīvas piespēles. 2019. gada pasaules čempionātā viņu atzina par Top 3 labāko spēlētāju Latvijas izlasē.

Jau vēstīts, ka pēc klubu sezonas beigām pievienošanos Latvijas izlasei apliecinājis arī Roberta brālis uzbrucējs Rihards Bukarts.

Dalībai izlasē savu piekrišanu devuši arī Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlētāji Kristiāns Rubīns, Eduards Tralmaks un Raivis Ansons, kā arī Čehijas ekstralīgas aizsargs Oskars Cibuļskis un Nacionālās hokeja līgas (NHL) uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Pasaules čempionāts hokejā, kuru kopīgi rīkos Tampere Somijā un Rīga Latvijā, norisināsies no 2023.gada 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkiem mērosies Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu