Latvijas biatlonistes Nove Mesto nekvalificējas iedzīšanai

CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: Reuters/ScanPix

​Latvijas biatlonistes Baiba Bendika un Annija Keita Sabule piektdien Čehijā Pasaules kausa posmā ieņēma 65. un 77. vietu 7,5 kilometru sprintā, tādējādi nekvalificējoties sestdien gaidāmajai iedzīšanai.

Pirmo uzvaru sezonā ar nekļūdīgu šaušanu izcīnīja norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, kura finišēja 19 minūtēs un 28,4 sekundēs. Otrā bija viņas tautiete Ingrīda Lanmarka Tandrevolla, zaudējot 20,5 sekundes, bet vēl 8,8 sekundes lēnāka bija francūziete Anaisa Ševaljē-Bušē. Abas šautuvē neaizvēra pa vienam mērķim.

Bendika garām mērķim raidīja pirmo lodi guļus šaušanā, bet stāvus šaušanā trīs pēdējie mērķi palika nesašauti. Finišā viņa uzvarētājai zaudēja divas minūtes un 37 sekundes, bet līdz labāko sešdesmitniekam pietrūka nepilnu 20 sekunžu.

Sabule pirmajā šaušanā aizvēra visus piecus mērķus, bet otrajā kļūdījās vienu reizi, Ulsbū-Reiselannai zaudējot vairāk nekā trīsarpus minūtes.

Startēja 90 biatlonistes.

Pasaules kausā sprintā aizvadītas sešas no septiņām sacensībām un katros mačos bijusi sava uzvarētāja. Līdere šajā ieskaitē ar 310 punktiem ir pasaules čempione Denizē Hermana-Vika no Vācijas, par 14 punktiem apsteidzot itālieti Doroteju Vīreri. Bendikai sprintā 53 punkti dod 34. vietu.

Visu disciplīnu summā līdere ar 843 punktiem ir francūziete Žilija Simona, kura par 108 punktiem apsteidz zviedrieti Elvīru Ēberju. Bendika iekrājusi 88 punktus un ir 42. vietā.

Sestdien gan sievietes, gan vīrieši sacentīsies iedzīšanā, bet svētdien Pasaules kausa posms noslēgsies ar jaukto pāru stafetē un jaukto komandu stafeti.

Nākamnedēļ pirmspēdējais Pasaules kausa posms notiks Zviedrijas trasē Estešundā, bet noslēdzošais Pasaules kausa posms no 13. līdz 19. martam norisināsies Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu