Par Latvijas čempioniem kamaniņu sportā kļūst Aparjods, Vītola, Upīte/Ozoliņa un Bots/Pūme

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kamaniņu braucējs Kristers Aparjods.
Kamaniņu braucējs Kristers Aparjods. Foto: Evija Trifanova/LETA

Par Latvijas čempioniem kamaniņu sportā sestdien Siguldā kļuva Kristers Aparjods, Elīna Ieva Vītola, kā arī divnieki Anda Upīte/Sanija Ozoliņa un Mārtiņš Bots/Roberts Pūme, ziņo Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Vīriešu konkurencē uzvaru divu braucienu summā ar laiku minūte un 23,928 sekundes izcīnīja Aparjods, kuram abos braucienos bija labākais finiša laiks.

Otrajā vietā, Aparjodam piekāpjoties 0,161 sekundi, bija Gints Bērziņš, trešajā - juniors Kaspars Rinks (0,721).

Stiprā vēja dēļ starti no vīriešu starta, kas atrodas Siguldas Bobsleja un kamaniņu trases sestajā stāvā, tika pārcelti zemāk - uz sieviešu un divnieku startu.

"Protams, bijām gatavojušies startēt no vīru starta. Kā jau pirms un pēc sezonas testējam tehniku, tāpēc arī uz šodienu pamainīju ekipējumu. Pirmajā brīdī lēmums pārcelt starta vietu uz dāmu startu nebija tas iepriecinošākais, bet visiem apstākļi bija vienādi. Un šeit parādās katra sportista meistarība, kad ir jāpārslēdzas uz braucienu no citas starta vietas," pēc uzvaras teica Aparjods.

"Pirmajā braucienā vairākas vietas trasē nedaudz "pārstrādāju", nesanāca īsti pārslēgties braucienam no zemākas starta vietas. Otrajā braucienā bija nedaudz labāk," sacīja uzvarētājs. "Jāsaka, ka nav tāda līdz galam padarīta darba sajūta, bet kopumā tāpat prieks par Latvijas čempiona titulu."

Junioru konkurencē uzvara tika Bērziņam, sudrabs - Rinkam.

Sieviešu sacensībās pirmo reizi čempiones titulu izcīnīja Vītola, kurai pirmajā braucienā bija labākais finiša laiks, bet otrajā - otrais. Viņas laiks divu braucienu summā bija minūte un 24,926 sekundes.

Sudraba godalga tika Sigitai Bērziņai (+0,163), bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Kendija Aparjode (+0,389), kurai pirmajā braucienā bija vien ceturtais labākais laiks, bet otrajā - pirmais.

"Pirmo reizi uzvaru Latvijas čempionātā. Braucienu ziņā pirmais bija labāks nekā otrais. Pirmajā braucienā pēc 15.virāžas iepūta vējš, taču ļoti nekoncentrējos uz laika apstākļiem, bet gan braucieniem," pēc finiša stāstīja Vītola.

Vienīgā dalībniece junioru sacensībās Zane Kaluma uzvarēja ar rezultātu minūte un 25,675 sekundes.

Sieviešu ekipāžu konkurencē zelta godalgu izcīnīja Upīte/Ozoliņa (1:26,593), otrajā vietā ierindojās Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna (+0,435), bet bronzas godalga tika Martai Robežniecei un Kitijai Bogdanovai (+0,446).

Juniorēm uzvara Latvijas meistarsacīkstēs tika Ziediņai un Zvilnai, bet sudraba godalgas - Robežniecei un Bogdanovai.

Vīriešu ekipāžu konkurencē Latvijas čempionu titulu izcīnīja Bots/Pūme (1:24,375), kuriem abos braucienos bija labākais finiša laiks.

Otrajā vietā ierindojās juniori Raimonds Baltgalvis/Krišjānis Brūns (+0,370), bet bronzas godalga tika Eduardam Ševicam-Mikeļševicam un Lūkasam Krastam (+0,456).

Sacensībās ārpus konkurences piedalījās Latvijas titulētākais duets Andris Šics/Juris Šics.

A grupas jauniešiem 11 puišu konkurencē uzvaru izcīnīja Edvards Marts Markitāns (1:27,339), otrajā vietā finišēja Vitālijs Jegorovs (+0,803), bet bronzas godalga tika Aleksim Siņiļņikovam (+1,020).

12 meiteņu lielā konkurencē šajā vecuma grupā uzvaru izcīnīja Agnija Bogdanova (1:22,977), sudraba godalga tika Artai Polei (+0,287), bronzas - Annai Aizupei (+0,342).

Ekipāžu sacensībās zelts tika Rūdim Kūkojam un Markusam Liepiņam, sudraba godalga - Kristiānam Čižikam un Alfrēdam Vanagam, bronzas godalga - Ēdenam Čepulim un Dēvidam Smirnovam.

Meiteņu divnieku sacensībās uzvaru izcīnīja Arta Pole/Agnija Bogdanova, bett sudraba godalga tika Margitai Sirsniņai un Madarai Pavlovai.

Sacensībās startēja 99 sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu