Skujiņš "Strade Bianche" viendienas velobraucienā Itālijā izcīna 17. vietu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Riteņbraucējs Toms Skujiņš.
Riteņbraucējs Toms Skujiņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Toms Skujiņš sestdien Sjēnas apkārtnē izcīnīja 17.vietu "Strade Bianche" viendienas velobraucienā (UCI kat.1.UWT), Krists Neilands finišēja 76.vietā, bet uzvaru izcīnīja brits Tomass Pidkoks no "Ineos Grenadiers" vienības, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Pidkoks 184 kilometrus veica četrās stundās 31 minūtē un 41 sekundē.

Viņš pauguriem pārbagātajā trasē 173 braucēju konkurencē par 20 sekundēm apsteidza "Groupama - FDJ" franču sportistu Valentēnu Maduā un par 22 sekundēm - Beļģijas riteņbraucēju Tišu Benotu ("Jumbo-Visma").

Skujiņš ("Trek - Segafredo") finišēja 17.vietā, uzvarētājam zaudējot minūti un 46 sekundes. Viņš izcīnīja 24 pasaules ranga punktus.

Pērn viņš finišēja vienu vietu augstāk.

Neilands ("Israel - Premier Tech") Pidkokam zaudēja deviņas minūtes un 29 sekundes.

LRF ziņo, ka Neilandam izšķirošajā sacensību posmā bija jācīnās ar krampjiem, kas tobrīd neļāva sekot vadošajiem braucējiem.

Toskānas ainavā vairāk nekā 35 procenti distances bija jāveic pa grants ceļiem.

LRF ziņo, ka dienas atrāvienā devās norvēģis Svens Ēriks Bistrēms ("Intermarche - Circus - Wanty"), itālietis Alesandro de Marki ("Jayco AlUla") un spānis Ivans Romeo ("Movistar"), pirmajos grants sektoros iekrātot vairāk nekā piecu minūšu vadību.

Pamanāmi lielās grupas priekšējā daļā bija arī abi latvieši.

11,5 kilometrus garajā grants sektorā 55 kilometrus pirms finiša ar pauguru 18% stāvumā vispirms atrāvienu kāpumā veica mājinieku elks Alberto Betiols ("EF Pro team"), kuram spēja sekot viņa tautietis Andrea Badžioli ("Soudal - Quick Step") un pērn par Eiropas čempionu MTB olimpiskajā krosā kļuvušais brits Pidkoks.

Kad līdz finišam bija palikuši 48 kilometri, nobraucienā parādot savās tehniskās braukšanas spējas, Pidkoks aizbēga no konkurentiem. Pidkoka tempam sākotnēji spēja sekot de Marki un Bistrēms, tomēr drīz vien abi atpalika. Tuvākā sekotāju grupa bija vien 30 sekunžu attālumā no 23 gadus vecā Pidkoka.

LRF ziņo, ka jau pirms iebraukšanas Sjēnā Pidkoka konkurenti bija sešu sekunžu attālumā, tomēr Pidkoks turpināja izcili veikt tehniskākās vietas, kurās atkal uzkrāja pārsvaru. Sekotāju vidū sekoja individuāli uzbrukumi, tomēr pietrūka kopējas sadarbības.

Pidkokam tā bija pirmā uzvara pasaules tūres viendienas sacensībās.

Visu laiku labākais Latvijas sportistu rezultāts šajās sacensībās ir Alekseja Saramotina izcīnīta piektā vieta 2013.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu