Biatlonisti Bendika un Rastorgujevs Čehijā sasniedz labāko rezultātu jaukto pāru stafetē Latvijas vēsturē (4)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas biatlonisti Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs svētdien Čehijā Pasaules kausa posma noslēgumā jauktajā pāru stafetē izcīnīja trešo vietu.

Uzvaru svinēja norvēģi Marte Ulsbū-Reiselanna un Vetle Šostads Kristiansens, kuri par 17,6 sekundēm apsteidza Šveices biatlonistus Amī Basergu un Niklasu Hartvegu.

Latvijas duets piekāpās uzvarētājiem 29,5 sekundes, sasniedzot labāko rezultātu jaukto pāru stafetē Latvijas vēsturē.

Bendika pirmajā šaušanā guļus nekļūdījās, bet šaušanā stāvus viņai nācās izmantot vienu rezerves patronu, lai aizvērtu visus mērķus.

Pēc tam trasē devās Rastorgujevs, kurš uz savu pirmo šaušanu guļus ieradās trešajā vietā un veiksmīgi aizvēra visus mērķus. Šaušanā stāvus Latvijas biatlonists izmantoja vienu rezerves patronu, stafeti Bendikai nododot otrajā pozīcijā.

Veicot savu otro etapu, Bendikai šaušanā guļus bija nepieciešamas divas rezerves patronas, bet šaušanā stāvus viņa izmantoja trīs rezerves patronas.

Noslēdzošo stafetes posmu Rastorgujevs sāka astotajā vietā, atpaliekot no līdera 30 sekundes. Viņš pirmspēdējā ugunslīnijā šāva nekļūdīgi, kas ļāva pakāpties uz ceturto pozīciju. Noslēdzošajā šaušanā, lai aizvērtu visus mērķus, Rastorgujevam nācās izmantot divas rezerves patronas, taču tas neliedza izcīnīt trešo vietu.

Kopumā latvieši izmantoja deviņas rezerves patronas un neveica soda apļus, kamēr uzvarētājiem bija nepieciešamas septiņas rezerves patronas.

Šī bija otrā jauktā pāru stafete šosezon. Pirmajā Latvijas biatlonisti nestartēja, bet uzvaru janvāra sākumā Pokļukā svinēja Norvēģijas biatlonisti Vetle Šostads Kristiansens un Ingrīda Lanmarka Tandrevolla, aiz sevis atstājot Francijas un Šveices biatlonistus.

Pasaules čempionātā Oberhofā uzvarēja Norvēģija, aiz sevis atstājot Austriju un Itāliju.

Piektdien sprintā Bendika ar četrām kļūdām šaušanā ierindojās 65.vietā, neiekļūstot iedzīšanā.

Ceturtdien sprintā Rastorgujevs ieņēma 59.vietu, šautuvē atstājis nesašautus piecus mērķus, bet sestdien iedzīšanā viņš pakāpās uz 23.vietu.

Nākamnedēļ pirmspēdējais Pasaules kausa posms paredzēts Zviedrijas trasē Estešundā, bet noslēdzošais Pasaules kausa posms no 13. līdz 19.martam norisināsies Oslo.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu