Video ⟩ Bertāns atgriežas pieteikumā; "Mavericks" piekāpjas "Suns"

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Dalasas "Mavericks", Dāvim Bertānam paliekot uz rezervistu soliņa, svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē piedzīvoja neveiksmi.

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 126:130 (25:31, 37:28, 33:37, 31:34) piekāpās Fīniksas "Suns", pretiniekiem izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

Dalasas vienībai izdevās iekrāt astoņu punktu pārsvaru trešās ceturtdaļas izskaņā, taču pirms noslēdzošajām 12 spēles minūtēm Fīniksas komanda atguva +1 (96:95).

Ceturtās ceturtdaļas ievadā mājiniekiem padevās astoņu punktu izrāviens, bet, tuvojoties pamatlaika beigām, rezultāts tapa neizšķirts 126:126. 11 sekundes līdz spēles beigām no pustālās distances divus punktus guva Kevins Durants, panākot "Suns" divu punktu pārsvaru.

Luka Dončičs varēja izlīdzināt rezultātu, taču viņa metiens no tuvas distances bija neprecīzs. Pēc Dončiča piezīmes vēl divus soda metienus grozā meta Durants un nodrošināja "Suns" uzvaru.

Mājinieku rindās rezultatīvākais 34 punktiem un deviņām bumbām zem groziem bija Dončičs, bet Kairijs Ērvings pievienoja 30 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles. Fīniksas komandas panākumu sekmēja Durants un Devins Bukers, kuri guva attiecīgi 37 un 36 punktus.

Bertāns pēdējo maču aizvadīja 3. februārī, kad iedzīvojās ikra muskuļa sastiepumā. Šonedēļ viņš varēja atsākt treniņus ar komandu un šovakar bija pieteikumā spēlei, taču palika uz rezervistu soliņa.

Latvietis šajā sezonā 34 spēlēs vidēji 11 minūtēs guvis 4,1 punktu un izcīnījis 0,9 atlēkušās bumbas. Tālmetienus viņš realizējis ar 38,1% precizitāti.

Dalasas vienība ar 33 uzvarām 65 cīņās ir septītā Rietumu konferencē, bet "Suns" ar 36 uzvarām 65 dueļos ir trīs pozīcijas augstāk.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu