Rīgā viesosies Pasaules Vieglatlētikas savienības prezidents Ko

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pasaules Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") prezidents Sebastjans Ko
Pasaules Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") prezidents Sebastjans Ko Foto: Reuters/ScanPix

Gatavojoties šoruden Rīgā plānotajam pasaules čempionātam skriešanā, šonedēļ Latvijā pirmoreiz ieradīsies Pasaules Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") prezidents Sebastjans Ko, informē sacensību rīkotāji.

Ko ceturtdien, 9.martā, preses konferencē, kas plkst.13 sāksies Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā (LNMM), informēs par gatavošanos 30.septembrī un 1.oktobrī gaidāmajām meistarsacīkstēm.

Preses konferencē piedalīsies arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), pasaules čempionāta skriešanā Rīgā organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords, Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs, divkārtēja Ņujorkas maratona uzvarētāja Jeļena Prokopčuka, talantīgā garo distanču skrējēja Agate Caune, kā arī LNMM direktores vietniece krājuma darbā Iveta Derkusova.

Preses konferencē laikā tiks atklāts arī pasaules čempionāta oficiālais talismans, kurš pārstāvēs Rīgu un pasaules skriešanas čempionātu dažādos Latvijas un pasaules notikumos, kā arī oficiālais pasaules čempionāta krekls, kas veidots, sadarbojoties ar LNMM.

Pirms tam plkst.7.30 būs iespēja kopā ar Ko noskriet trīs kilometru rīta skrējienu pa pasaules čempionāta jūdzes trasi no Mākslas muzeja līdz Brīvības piemineklim.

Pasaules čempionāts skriešanā Rīgā norisināsies šī gada 30.septembrī un 1.oktobrī, pirmo reizi pasaules vēsturē trīs distancēs pulcējot gan pasaules izcilākos skrējējus, gan arī skriešanas entuziastus un ģimenes ar bērniem no vairāk nekā 100 pasaules valstīm. Vispasaules skriešanas svētkos kronēs pasaules čempionus jūdzes (1609 metru), piecu kilometru un pusmaratona (21, 0975 kilometru) distancēs, kā arī piedāvās iespēju masu startos dalību ņemt un pie pasaules čempionāta medaļām tikt ikvienam skriet gribētājam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu