Merzļikins: Tas nav tas, ko es gribēju, un to ir grūti aizmirst

CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins kopš Visu zvaigžņu spēles laukumā dodas ar citu pieeju, kontrolējot savu spēli laukumā, vārtsargs pirmdien citēts kluba tīmekļa vietnē.

Visu zvaigžņu spēles pārtraukumā februāra vidū Latvijas vārtsargs ar sievu Aleksandru un dēlu Noksu Matīsu bija atpūsties Karību jūras baseinā. Tas ļāva viņam pārvērtēt sezonas līdzšinējo posmu.

"Tas bija grūts sezonas sākums," sacīja Merzļikins. "Tas nav tas, ko es gribēju, un to ir grūti aizmirst. Sāp. Manuprāt, Visu zvaigžņu pārtraukums bija lielisks, braucot ar sievu atvaļinājumā. Pat ja es to nebiju pelnījis, es tik un tā devos turp, jo mana sieva un mans dēls to ir pelnījuši."

"Godīgi sakot, sēdēšana pludmalē, skatīšanās okeānā un grāmatas lasīšana man deva brīvību, sak, pārstāj domāt par to, kas pie velna notiek. Un es to izdarīju savā veidā. Es kliedzu pašā okeāna vidū, izlaidu ārā visu - asaras, kliedzienus, visu," par atdzimšanas periodu saka Merzļikins.

Lai arī viņa sezonas vidējie rādītāji ir krietni tuvāk lejasgalam, 28 spēlēs svinot septiņas uzvaras un vidēji spēlē atvairot 87,9% un ielaižot 4,15 ripas savos vārtos, pēdējās sešās spēlēs pēc Visu zvaigžņu spēles viņa atvairīto metienu procents ir 91,2.

Šajā laika posmā bija arī vairākas spēles pēc kārtas, kurās nācās atvairīt vairāk nekā 40 metienus. Viņš atvairīja 41 ripu zaudējumā pagarinājumā Minesotas "Wild" un divas dienas vēlāk atvairīja 38 metienus uzvarā pār Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres".

"Es jūtos diezgan pārliecināts," sacīja Merzļikins. "Es kontrolēju savu spēli. Spēle mani vairs nekontrolē. Manuprāt, tā ir milzīga atšķirība. Man vienkārši jāturpina strādāt un jāturpina darīt tas, ko daru tieši šobrīd, ar tādu pašu domāšanas veidu, līdzīgu darba ētiku un vienkārši jāturpina aizvadīt spēles."

"Blue Jackets" komanda noteikti grib atpakaļ tādu Merzļikinu, kāds viņš bija savā pirmajā sezonā līgā (2019./2020.), kad viņš ieņēma piekto vietu balsojumā par Vezinas balvas kandidātiem.

Latviešu vārtsargam šī ir pirmā piecu gadu līguma sezona, bet pirms nedēļas vienība uz Losandželosas "Kings" aizmainīja kluba vēsturē visilgāk nostrādājušo vārtsargu Jonasu Korpisalo, liekot saprast, ka nākamsezon komanda rēķinās ar Merzļikina un Daņiila Tarasova duetu.

Kolumbusas kluba treneris Breds Larsens cer, ka Merzļikina spēles uzlabošanās turpināsies arī pēdējās 19 sezonas spēlēs.

"Turpināt to, ko viņš ir darījis pēdējo nedēļu laikā," Larsens atbildēja uz jautājumu, ko viņš vēlas redzēt no Merzļikina. "Domāju, ka viņš atkal ir atradis savu spēles ritmu. Manuprāt, viņš izskatās daudz pārliecinātāks par sevi. Viņš vairāk līdzinās sev, un mums tas komandā būs vajadzīgs arvien vairāk."

Merzļikinam un klubam šī sezona nav izdevusies, komandai ar 46 punktiem 63 spēlēs ieņemot pēdējo vietu līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu