Šilovs par "Arty Party": Man tas patīk

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs
Hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs Foto: AP/Scanpix

Latvijas talantīgais hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs priecājas, ka viņa spēle Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Vankūveras "Canucks" tiek dēvēta par "Arty Party", kas burtiskā tulkojumā no angļu valodas nozīmē "mākslas ballīte", taču šo vārdu spēli var interpretēt arī kā "Artūra ballīte".

Agrā otrdienas rītā pēc Latvijas laika "Canucks" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (2:1, 0:0, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos uzveica Nešvilas "Predators".

Šilovs mača gaitā atvairīja 29 no 32 pretinieku metieniem, kā arī pēcspēles metienu sērijā atvairīja visus trīs "bullīšus", kaldinot Kanādas kluba uzvaru.

Latvijas hokejists tika pie savas trešās uzvaras piecās NHL spēlēs. Vidēji mačā viņš atvairījis 90,79% metienu un ielaidis 2,75 ripas.

"Domāju, ka šī bija laba spēle. Vissvarīgākais, ka spēlē uzvarējām. Rezultāts ir visbūtiskākais," pēc mača preses konferencē uzsvēra Šilovs.

21 gadu vecais vārtsargs šosezon pamatā spēlējis Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur viņš demonstrējis pārliecinošu sniegumu fārmklubā Ebotsfordas "Canucks". 

Nu jaunais vārtsargs sevi labi apliecinājis arī piecos NHL mačos. "Jā, ar katru spēli jūtos komfortablāk un kļūstu pārliecinātāks," atzina hokejists.

Šilovs spēles dienā tika izsaukts no AHL uz NHL, jo vārtsargs Kolins Dilja ir apslimis. Latvijas hokejists dažu stundu laikā bija gatavs pievienoties komandai un doties laukumā.

"Tā man ir iespēja, nevaru sūdzēties," par izsaukumu uz NHL sacīja Šilovs, kurš arvien labāk lasa spēli un spēj tikt līdzi ātrumam, kāds ir pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

Pēcspēles metienu sērijā zviedrs Elīass Petešsons realizēja uzvaru nesošo "bullīti". Turpinājumā gan vēl savs darbs bija jāpaveic Šilovam, kurš metienu atvairīja, par spīti psiholoģiskajam spiedienam.

"Protams, spiediens palielinājās, jo man bija jāatvaira metiens, lai izcīnītu uzvaru. Kad atvairīju pēdējo metienu, jutos lieliski - tās bija satriecošas emocijas, visi bija laimīgi," uzvaras garšu raksturoja Šilovs.

Latvijas hokejists piecu spēļu nogrieznī ir sajutis, ka viņš var spēlēt ne tikai AHL, bet arī NHL līmenī. "Vienmēr esmu bijis pārliecināts par savu atlētismu. Priecājos, ka veiksmīgu sniegumu spēju rādīt arī šeit."

NHL ir lielāks spēles ātrums nekā AHL, taču Šilovam ir izdevies ātri adaptēties, turklāt spēlēšana pasaules spēcīgākajā hokeja līgā vēl vairāk motivē jauno sportistu.

"Uzskatu, ka nelielas izmaiņas savā spēlē NHL ir veikt vieglāk, jo ātrumi šeit ir lielāki un tev visam ir ātrāk jāpielāgojas. Tas ir kā papildus stimuls, lai strādātu vēl smagāk."

Šilovs uzsver, ka komandā spēlētājiem ir vajadzīga laba sapratne. "Ļoti svarīga ir komandas ķīmija. Tā ir vajadzīga, lai komanda spētu izcīnīt uzvaras."

Latvijas hokejistam rutīna pirms NHL spēlēm sevišķi neatšķiras no AHL mačiem.  "Es nedaudz aprunājos ar vārtsargu treneri. Pamatā es kārtīgi iesildos - gatavoju spēlei savu ķermeni un prātu."

Ziemeļamerikā līdzjutēji un žurnālisti Šilova sniegumu dēvē par "Arty Party". "Man tas patīk," atzīst Latvijas hokeja vārtsargs.

"Canucks" ar 57 punktiem 63 spēlēs Rietumu konferencē ieņem 12. vietu.

Nākamo spēli "Canucks" aizvadīs savā laukumā pret Anaheimas "Ducks". Sākums ceturtdien plkst. 5.00 no rīta pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu