Slēpotājs Bikše tiesas ceļā vēlas piedzīt kompensāciju par federācijas lēmumu nesūtīt viņu uz olimpiskajām spēlēm (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Distanču slēpotājs Indulis Bikše vēlas tiesas ceļā piedzīt kompensāciju no Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) par viņa atstāšanu mājās, kaut gan sportists bija kvalificējies Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm, ziņo Latvijas Televīzija (LTV).

Bikše pagājušajā gadā bija kvalificējies Pekinas spēlēm, bet neilgi pirms delegācijas oficiālās izziņošanas LSF madonieša kandidatūru atsauca. Pēc šī pavērsiena slēpotājs cenšas piedzīt kompensāciju gan no federācijas, gan LOK, kas apstiprināja dalībnieku sastāvu startam Ķīnā.

2022. gada 19. janvāra LSF valdes sēdes protokolā redzams, ka pamatojums Bikši atstāt mājās bija federāciju nomelnojošas, nepatiesas informācijas sniegšana presei un policijai, graujot organizācijas tēlu. Īpaši izcelta Bikšes tēva un trenera Zinta intervija "Latvijas Avīzē". Tajā Bikše vecākais izteicies, ka olimpiskās sezonas laikā viņa dēls no federācijas nav saņēmis ne centa.

"Saskaņā ar LSF grāmatvedības datiem, 2021. gada 10. novembrī Indulis Bikše iesniedzis avansa pieprasījumu un uz norādīto bankas kontu saņēmis 2500 eiro avansu treniņnometnei Somijā un dalībai Pasaules kausa posmā Rukā, par kura izlietojumu nebija iesniegtas atskaites un pamatojoši dokumenti," sarunā ar LTV pauda LSF.

Slēpotāja Bikšes juridiskais pārstāvis Artūrs Ševčuks paskaidroja, ka tas ir bijis Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) finansējums, kuru LSF ir tikai pārskaitījusi kā starpniece. To apliecina arī starp sportistu un federāciju noslēgtais līgums. Līdz ar to apgalvojums, ka no federācijas nav saņemts ne centa, Bikšes pārstāvja ieskatā, esot patiess.

Otra epizode bija slēpotāja tēva iesniegums policijā aizdomās par to, ka LSF varētu būt piesavinājusies Bikšem piešķirto Madonas pašvaldības 1000 eiro finansējumu.

Federācija paskaidrojusi, ka finansējums bijis pieejams un nav ticis iztērēts. Bikšem vien esot atlicis to paprasīt. Sportista nometne oponē, ka mutiski tas darīts, bet saņemta atbilde par finansējuma neesamību.

Apstiprinot olimpisko spēļu dalībnieku sastāvu, LOK respektēja LSF lēmumu, jo federāciju autonomija ir atrunāta Olimpiskajā hartā.

LOK Juridiskā dienesta vadītājs Raitis Keselis LTV paskaidroja, ka olimpisko spēļu dalībnieku nosaukšana pirmkārt ir sporta federācijas izšķiršanās.

Bikšes nometne savas aktivitātes skaidro gan ar vēlmi sakārtot sporta likumdošanu un pievērst uzmanību LSF darbībai, gan arī ar vēlmi piedzīt kompensāciju. Tās apmērs netiek izpausts, bet vēlamo summu sastādītu gan sagatavošanās izmaksas olimpiskajām spēlēm, gan kompensācija par morālo kaitējumu.

Februāra sākumā Administratīvā rajona tiesa nepieņēma Bikšes pieteikumu. Nepiekrītot tiesas lēmumam, iesniegta blakus sūdzība Augstākajā tiesā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu