Bendikai Estešundā individuālajā disciplīnā neveiksmīga šaušana un vieta astotajā desmitā

CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: AFP/SCANPIX

Baiba Bendika ceturtdien Zviedrijā Pasaules kausa posmā ar sešām kļūdām šaušanā ieņēma 75. vietu 15 kilometru individuālajā disciplīnā, bet Annija Keita Sabule finišēja 90. vietā, par kristāla globusa ieguvēju sezonas kopvērtējumā šajā disciplīnā kļūstot Itālijas sportistei Lizai Vitoci.

Bendika pirmo šāvienu raidīja garām mērķim, pēc pauzes netrāpot arī pēdējo šāvienu un krietni iedragājot izredzes uz augstu vietu.

Otrajā šaušanā viņa netrāpīja pirmajā mērķī, trešajā - pēdējā, bet pēdējā šautuvē nesašauti palika vēl divi mērķi.

Finišā viņa ieņēma 75. vietu, no uzvarētājas Itālijas sportistes Dorotejas Vīreres atpaliekot par astoņām minūtēm un 53,4 sekundēm.

Sabule pirmajā šaušanā aizvēra visus piecus mērķus, otrajā kļūdījās vienreiz, trešajā neaizvēra trešo mērķi, bet pēdējā ugunslīnijā netrāpīja pirmajam un pēdējam mērķim.

Tas ļāva Latvijas biatlonistei ierindoties 90. vietā 93 sportistu konkurencē, uzvarētājai zaudējot 12 minūtes un 28,2 sekundes.

Dubultuzvaru svinēja visus 20 mērķus noguldījušās itālietes. Vīrere finišēja pirmā, trasē pavadot 41 minūti un 19,6 sekundes.

Par 25,5 sekundēm atpalika Vitoci, bet trešo vietu ieņēma vienu kļūdu šaušanā pieļāvusī vāciete Denīze Hermane-Vika, kura uzvarētājai zaudēja minūti un 38,8 sekundes.

Ar otro vietu Vitoci bija gana, lai ar 225 punktiem kļūtu par sezonas uzvarētāju šajā disciplīnā Pasaules kausa vērtējumā. 155 punktus sakrāja francūziete Žilija Simona, kura ceturtdien finišēja ceturtā, par diviem punktiem apsteidzot zviedrieti Hannu Ēberju, kura ceturtdien ar trim kļūdām šaušanā finišēja 23. vietā.

Bendika pie punktiem šajā disciplīnā šosezon netika.

Visu disciplīnu summā vadībā ar 943 punktiem ir Simona. 795 punkti ir Vitoci un 769 punkti - Vīrerei, bet līdzšinējā vicelīdere Elvīra Ēberja, kura šodien bija 20., sakrājusi 756 punktus.

Bendika iekrājusi 88 punktus un ir 46. vietā.

Bendika 98 sportistu konkurencē startēja ar desmito, bet Sabule - ar 75. numuru.

Šosezon "klasikā" Bendika Pasaules kausa posmā bija ieņēmusi 44. vietu Kontiolahti, kā arī 12. vietu Eiropas meistarsacīkstēs Lencerheidē un 44. vietu pasaules čempionātā Oberhofā, šaušanā kļūdoties sešreiz.

Sabule Rūpoldingā ar sešām soda minūtēm ieņēma 93. vietu.

Sezonas pirmajās sacensībās Kontiolahti uzvaru izcīnīja Zviedrijas biatloniste Hanna Ēberja, bet Rūpoldingā uzvarēja Liza Vitoci no Itālijas, H.Ēberjai svinot uzvaru arī pasaules meistarsacīkstēs Oberhofā.

Sacensības vīriešiem 20 kilometru distancē sāksies plkst. 17.20, tās tiešraidē translējot Latvijas Televīzijas 7. kanālam (LTV7).

Sestdien notiks vīriešu 4x7,5 kilometru un sieviešu 4x6 kilometru stafetes, bet svētdien - sacensības distancē ar kopēju startu.

Nākamnedēļ Pasaules kausa sacensības noslēgsies ar posmu Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu