Ostapenko sāk prestižo Indianvelsas "WTA 1000" turnīru

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AP/Scanpix

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko piektdien sāks prestižo Indianvelsas "WTA 1000" turnīru, otrajā kārtā tiekoties ar neitrālo tenisisti Aļaksandru Sasnoviču.

Mačs 4. kortā būs kā dienas pirmā spēle un sāksies plkst. 21 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā ieņem 25. vietu un turnīrā izsēta ar 24. numuru, bet Sasnoviča atrodas 44. pozīcijā.

Šīs spēles uzvarētājai trešajā kārtā būs tikšanās ar čehieti Petru Kvitovu (WTA 15.) vai amerikānieti Elizabeti Mandliku (WTA 155.).

Ostapenko no pirmās bija brīva, savukārt Sasnoviča trešdien pirmajā kārtā ar 6-3, 7-6 (7:5) pieveica pieredzējušo igaunieti Kaiju Kanepi (WTA 51.).

Savā starpā sportistes tikušās piecas reizes, četrreiz uzvarot Ostapenko, bet pēdējā savstarpējā mačā pagājušā gada oktobrī Ostravas "WTA 500" turnīra pirmajā kārtā pārliecinoši ar 6-2, 6-2 pārāka bija Sasnoviča.

Janvārī Ostapenko sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu, bet februārī neaizstāvēja vērtīgus punktus turnīros Tuvajos Austrumos, kā dēļ nācās zaudēt vairākas pozīcijas rangā. Sasnoviča šosezon nevienā no turnīriem nav tikusi tālāk par otro spēli.

Ostapenko šīs sezonas bilance ir deviņas uzvaras un seši zaudējumi, kamēr Sasnoviča guvusi panākumus četrās no desmit cīņām.

Tikmēr dubulstēpēs Ostapenko ar ierasto pārinieci Ludmilu Kičenoku no Ukrainas turnīrā izliktas ar trešo numuru un pirmajā kārtā mērosies spēkiem ar Elenu-Gabrielu Rusi no Rumānijas un ukrainieti Martu Kostjuku.

Indianvelsas turnīrs, kas pateicoties savam mērogam tiek dēvēts par sezonas piekto "Grand Slam" turnīru, uz cietā seguma norisināsies līdz 19. martam.

Ostapenko pagājušajā gadā Indianvelsā gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs piedzīvoja zaudējumus pirmajos mačos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu