Rezultatīvi spēlējošais Ābols piekritis pārstāvēt Latvijas izlasi pasaules čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Rodrigo Ābols
Rodrigo Ābols Foto: Edijs Pālens/LETA

Rezultatīvi Zviedrijā spēlējošais uzbrucējs Rodrigo Ābols piekritis pārstāvēt Latvijas izlasi maijā Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

"Orebro" kapteinis Ābols šajā sezonā Zviedrijas meistarsacīkstēs (SHL) 51 mačā guvis 19 vārtus un atdevis 22 rezultatīvas piespēles, ar 41 punktu ieņemot desmito vietu turnīra ražīgāko spēlētāju sarakstā.

"Katru gadu uz izlasi braucu ar prieku, jo pēc sezonas ārzemēs ir iespēja satikt savējos, kā arī pārstāvēt savu valsti ir īpašs lepnums. Šogad ir gods spēlēt savu skatītāju priekšā. Esmu gatavs darīt visu, lai "Arēnā Rīga" pēc iespējas biežāk skanētu Latvijas himna," pauda Ābols. 

27 gadus vecais Ābols piedalījies sešos pasaules čempionātos, kuros 38 spēlēs guvis četrus vārtus un atdevis septiņas rezultatīvas piespēles.

Pasaules čempionāts hokejā, kuru kopīgi rīkos Tampere Somijā un Rīga Latvijā, norisināsies no 2023. gada 12. līdz 28. maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu