Foto ⟩ Virslīgas sezona sākas ar neizšķirtu Valmierā; "Metta" - "Liepāja" spēle atcelta

CopyDraugiem X Whatsapp

Pašreizējās čempiones "Valmieras" un 2021. gada čempiones RFS spēlē "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 2023. gada sezonas pirmajā cīņā rezultāts palika neatklāts.

"Valmiera" un RFS sezonu sāka ar 0:0 neizšķirtu.

Valmierā sniegot sniegam, 40. minūtē bīstamāko momentu radīja Džibrils Gejs, kura sitienu vārtu tālajā stūrī lēcienā atvairīja viesu vārtsargs Pāvels Šteinbors.

Tūlīt čempionāta pirmo dzelteno kartīti, apturot Sedriku Kvadio, nopelnīja Daniels Balodis.

"Sniega futbola" 64. minūtē tika veikta čempionāta pirmā maiņa, Niku Dusalijevu mājinieku rindās nomainot Žeremī Porsānam-Klemānam.

70. minūtē pirmo maiņu veica arī RFS, un Jāņa Ikaunieka vietā laukumā nāca Artūrs Zjuzins.

Pārsvars piederēja mājiniekiem, un pa dzeltenajai kartītei viesiem nopelnīja Vitālijs Jagodinskis un Žiga Lipuščeks.

Tomēr arī viesi tika pie sitieniem pa vārtiem no tuva attāluma, taču bumba pēc Alfusaneja Džatas un Zjuzina sitieniem trāpīja tieši virsū pareizu vietu vārtos izvēlējušajam Karlosam Olsesam.

Mača kompensācijas laikā abas komandas vēl veica pa maiņai, taču rezultāts palika neatklāts.

"Valmieras" komanda starpsezonā ir zaudējusi savu uzbrukuma līderi Raimondu Krolli, kā arī tādus svarīgus spēlētājus kā Kamilo Mena, Daisuke Jokota, Romans Jakubs un vārtsargu Rihardu Matrevicu, bet sastāvam pievienojušies vairāki jauni vietējie un ārvalstu futbolisti.

RFS komandā pēc sezonas pārtraukuma atgriezies Roberts Savaļnieks, tāpat galvaspilsētas vienībā atkal spēlē Jānis Ikaunieks. Būtisku izmaiņu komandas kodolā nav, bet no vadošajiem spēlētājiem projām devušies Tomislavs Šāričs un Kevins Frīzenbihlers.

Neatbilstoša laukuma stāvokļa dēļ sestdien tika atcelta pirmās kārtas spēle starp "Metta" un "Liepāja" komandām, savā "Facebook" kontā ziņoja organizatori.

Spēlei Hanzas vidusskolas laukumā bija paredzēts sākties plkst. 15.

"Informējam, ka pamatojoties uz saņemto informāciju no tiesneša un delegāta, spēle starp "Metta" un "Liepāju" tiek atcelta neatbilstoša laukuma stāvokļa dēļ," teikts paziņojumā.

Par jauno spēles datumu un laiku tiks paziņots pēc attiecīgā virslīgas organizācijas komitejas lēmuma.

Pirmās kārtas noslēgumā svētdien "Tukums 2000"/"Telms" mājās spēlēs ar "Daugavpili", bet "Riga" Mežaparkā cīnīsies ar debitanti "Jelgavu".

Šajā sezonā futbola virslīgā startē desmit komandas - "Valmiera", "Riga", RFS, "Liepāja", "Auda", "Daugavpils", "Tukums 2000"/"Telms", "Metta", Salaspils "Super Nova" un jaunpienācēja "Jelgava".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023. gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu