Ostapenko Indianvelsā piekāpjas Kvitovai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko svētdien Indianvelsas "WTA 1000" turnīra trešās kārtas mačā piekāpās čehietei Petrai Kvitovai, nesasniedzot astotdaļfinālu.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 25. vietu un turnīrā izsēta ar 24. numuru, ar 6-0, 0-6, 4-6 piekāpās Kvitovai, kura turnīrā izsēta ar ranga pozīcijai atbilstošu numuru - 15.

Pirmajā setā Ostapenko spēlēja pārliecinoši un neļāva pretiniecei uzvarēt nevienā geimā, kamēr otrajā setā iniciatīvu pārņēma Kvitova, kura bija pārāka ar 0-6.

Savukārt izšķirošajā setā čehiete izvirzījās vadībā ar 0-4. Ostapenko pēc neveiksmīga seta sākuma pieprasīja medicīnisko pārtraukumu, pēc kura atspēlējās un panāca neizšķirtu 4-4, taču pretiniece bija pārāka nākamajos divos geimos, svinot panākumu visā spēlē.

Par trešās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 65 WTA ranga punktus.

Astotdaļfinālā Kvitova tiksies ar planētas trešo raketi Džesiku Pegulu no ASV, kura trešās kārtas spēlē ar 3-6, 6-4, 7-5 pārspēja ar neitrālās sportistes statusu spēlējošo Krievijas tenisisti Anastasiju Potapovu (WTA 28.).

Abas tenisistes savā starpā tikās desmito reizi karjerā un sešās no tām pie panākuma tikusi čehiete. Pērn abas tikās divreiz un Īstbornas turnīra finālā, kas ir augstākās raudzes spēle, kurā abas tikušās, divos setos pārāka bija Kvitova.

Ostapenko no pirmās kārtas bija brīva, otrajā ar 7-5, 3-6, 6-2 pārspējot neitrālo tenisisti, baltkrievieti Aļaksandru Sasnoviču (WTA 44.). Arī Kvitovai pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņa ar 6-1, 7-5 uzveica amerikānieti Elizabeti Mandliku (WTA 155.).

Janvārī Ostapenko sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu, bet februārī neaizstāvēja vērtīgus punktus turnīros Tuvajos Austrumos, kā dēļ nācās zaudēt vairākas pozīcijas rangā. Kvitova šosezon nevienā no turnīriem nav izcīnījusi vairāk par divām uzvarām.

Indianvelsas turnīrs, kas, pateicoties savam mērogam, tiek dēvēts par sezonas piekto "Grand Slam" turnīru, uz cietā seguma norisināsies līdz 19. martam.

Ostapenko pagājušajā gadā Indianvelsā gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs piedzīvoja zaudējumus pirmajos mačos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu