Atliek lietas iztiesāšanu par mēģinājumu manipulēt ar futbola spēles rezultātu

CopyDraugiem X Whatsapp
UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas spēle futbolā starp Jūrmalas "Spartaks" un Belgradas "Crvena zvezda" izlasēm "Skonto" stadionā
UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas spēle futbolā starp Jūrmalas "Spartaks" un Belgradas "Crvena zvezda" izlasēm "Skonto" stadionā Foto: Zane Bitere/LETA

Tiesneses darbnespējas dēļ Rīgas apgabaltiesa līdz oktobra sākumam atlikusi krimināllietas izskatīšanu, kurā par mēģinājumu manipulēt ar UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas spēles rezultātu apsūdzēts Ruslans Bagirovs, informēja tiesā.

Iepriekš tiesas sēde bija ieplānota 14. martā. Lietu turpinās skatīt 10. oktobrī plkst. 10.

Rīgas pilsētas tiesa Latgales priekšpilsētā Bagirovu attaisnoja. Prokuratūra par spriedumu iesniedza protestu.

Vīrietis apsūdzēts par mēģinājumu 2018. gada jūlijā ietekmēt rezultātu Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) rīkotajā Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtās atbildes spēlē starp tā gada Latvijas futbola virslīgas uzvarētāju Jūrmalas klubu "Spartaks" un Serbijas čempioniem Belgradas "Crvena Zvezda".

Pirmā cīņa Rīgā toreiz noslēdzās neizšķirti 0:0, bet Belgradā Rajko Mitiča vārdā nosauktajā stadionā "Spartaks" mača beigās ielaida divus vārtus un divu maču summā cieta neveiksmi ar rezultātu 0:2.

Vīrietis ir apsūdzēts par to, ka pirms atbildes spēles Belgradā uz "Spartaka" pārstāvja mobilo tālruni aplikācijā "Whatsapp" nosūtīja balss ziņu krievu valodā, piedāvājot konkrētas naudas summas par atbilstošiem spēles rezultātiem.

Par divu vārtu ielaišanu piedāvāti 25 000, bet par četriem vārtiem - aptuveni 50 000. Balss ziņā gan konkrēta valūta nav minēta, taču apsūdzībā norādīts, ka summas atbilstot Latvijas noteikto minimālo mēnešalgu kopsummai.

Prokuratūra norāda, ka apsūdzētais mēģinājis izdarīt manipulācijas, piedāvājot materiālas vērtības lielā apmērā, lai tādā veidā ietekmētu minētās spēles rezultātu.

Krimināllikums par šādu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu