Ulsbū-Reiselanna šonedēļ noslēgs panākumiem bagāto karjeru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Norvēģijas biatloniste Marte Ulsbū-Reiselanna
Norvēģijas biatloniste Marte Ulsbū-Reiselanna Foto: EPA/Scanpix

Titulētā Norvēģijas biatloniste Marte Ulsbū-Reiselanna šajā nedēļā noslēgs savu panākumiem bagāto karjeru, otrdien paziņoja sportiste.

32 gadus vecā Ulsbū-Reiselanna Pasaules kausā savus pirmos panākumus guva salīdzinoši vēlu. Elitē viņa debitēja 22 gadu vecumā 2012./2013.gada sezonā, bet pirmo uzvaru izcīnīja vien 2018./2019.gada sezonā.

Iepriekšējo sezonu viņa noslēdza kā Lielā kristāla globusa ieguvēja un teicami startēja Pekinas olimpiskajās spēlēs, kur kļuva par čempioni sprintā, iedzīšanā un jauktajā stafetē, kā arī izcīnīja bronzas godalgas individuālajā distancē un sacensībās ar kopēju startu.

Godalgām ražīgs norvēģietei bija arī 2020.gada pasaules čempionāts, kurā viņa izcīnīja medaļas visās disciplīnās - zeltu sprintā, masu startā, visās trīs stefetēs un bronzu klasikā un iedzīšanā. Planētas meistarsacīkstēs viņa kopš 2016.gada izcīnījusi 13 zelta medaļas.

Pasaules kausā individuālajās sacensībās Ulsbū-Reiselannas kontā ir 17 uzvaras, divas no tām gūtas šajā sezonā posmā Nove Mesto.

Šonedēļ sezonas noslēdzošais Pasaules kausa posms norisināsies Ulsbū-Reiselannas dzimtenē, Holmenkollenē.

Sezonas pirmajos trīs posmos norvēģiete nestartēja. Sportiste pēc iepriekšējās sezonas cīnījās ar infekcijām organismā un šoruden trenējās pēc individuāla plāna, lai pakāpeniski pielāgotos intensīvākām slodzēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu