Trīs Top biatlonistes karjeras virsotnē paziņo par aiziešanu no sporta

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Marte Ulsbū-Reiselanna (no kreisās) un Denīze Hermane-Vika
Marte Ulsbū-Reiselanna (no kreisās) un Denīze Hermane-Vika Foto: DPA/EPA/Scanpix

Titulētās biatlonistes Marte Ulsbū-Reiselanna, Denīze Hermane-Vika un Anaisa Ševaljē-Bušē šajā nedēļas nogalē Oslo atvadīsies no profesionālā sporta. Viņas pārtrauc sporta gaitas, būdamas savas karjeras virsotnē.

Tāpat kā norvēģiete Ulsbū-Reiselanna, arī vāciete Hermane-Vika vien dažas dienas pirms Pasaules kausa (PK) izcīņas 2022./2023. gada sezonas noslēdzošā posma paziņoja par karjeras beigšanu. 

Pasaules biatlonam tas ir zaudējums, jo abas sportistes aiziet, būdamas karjeras pīķī. 

Hermanei-Vikai par Oslo ir palikušās vislabākās atmiņas. "Oslo. Tā ir vieta, kur es pirmo reizi piedalījos Pasaules kausa izcīņā. Toreiz vēl kā neapbruņota distanču slēpotāja. Piecus gadus vēlāk es nolēmu mainīt sporta veidu un pievērsos biatlonam. Tepat, slēpošanas mekā Holmenkollenē," viņa raksta savos sociālo tīklu kontos.  

Šogad pasaules čempionātā 34 gadus vecā Hermane-Vika izcīnīja vienu zelta medaļu un divas sudraba. Šosezon viņai divreiz uzvarējusi Pasaules kausa posmos un ir sprinta disciplīnas kopvērtējuma līdere. 

"Pēc 16 gadiem distanču slēpošanā un septiņiem biatlonā ir pienācis laiks sākt jaunu nodaļu manā dzīvē. Ar nepacietību gaidu, ko dzīve man piedāvās," piebilda viena no pēdējo gadu Vācijas labākajām biatlonistēm. 

2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs viņa triumfēja 15 kilometru individuālajā disciplīnā un ieguva bronzu stafetē. 

32 gadus vecā Ulsbū-Reiselanna Pasaules kausā savus pirmos panākumus guva salīdzinoši vēlu. Elitē viņa debitēja 22 gadu vecumā 2012./2013. gada sezonā, bet pirmo uzvaru izcīnīja vien 2018./2019. gada sezonā.

Iepriekšējo sezonu viņa noslēdza kā Lielā kristāla globusa ieguvēja un teicami startēja Pekinas olimpiskajās spēlēs, kur kļuva par čempioni sprintā, iedzīšanā un jauktajā stafetē, kā arī izcīnīja bronzas godalgas individuālajā distancē un sacensībās ar kopēju startu.

Godalgām ražīgs norvēģietei bija arī 2020. gada pasaules čempionāts, kurā viņa izcīnīja medaļas visās disciplīnās - zeltu sprintā, masu startā, visās trīs stafetēs un bronzu klasikā un iedzīšanā. Planētas meistarsacīkstēs viņa kopš 2016. gada izcīnījusi 13 zelta medaļas.

Pasaules kausā individuālajās sacensībās Ulsbū-Reiselannas kontā ir 17 uzvaras.

Šīs sezonas pirmajos trīs posmos norvēģiete nestartēja. Sportiste pēc iepriekšējās sezonas cīnījās ar infekcijām organismā un šoruden trenējās pēc individuāla plāna, lai pakāpeniski pielāgotos intensīvākām slodzēm.

30 gadus vecā Ševaljē-Bušē pagājušā gada olimpiādē tika pie sudraba 15 kilometru individuālajā distancē un jauktajā stafetē, kā arī izcīnīja bronzu sieviešu stafetē 2018. gada Olimpiādē kopā ar Francijas izlasi.

Pasaules čempionātos francūziete izcīnījusi septiņas medaļās (trīs sudrabi un četras bronzas), bet Pasaules kausā viņai 12 uzvaras, no kurām 11 svinētas komandu sacensībās, bet viena - individuāli. Vienīgo uzvaru individuālajās sacensībās Ševaljē-Bušē izcīnīja 2016. gada decembrī 10 kilometru iedzīšanas distancē Nove Mesto, Čehijā.

Anaisa Ševaljē-Bušē
Anaisa Ševaljē-Bušē Foto: AFP/SCANPIX

Pēc bērna piedzimšanas Francijas biatloniste izlaida 2019./2020. gada sezonu, tomēr atgriezās Pasaules kausa apritē.

"Esmu lepna, ka turpināju cīnīties grūtos brīžos, lepna, ka uzdrīkstējos, izdarīju izvēles un paliku ar tām," Starptautiskās Biatlona federācijas (IBU) mājaslapā citēta francūziete. "Mani gaida cita dzīve, un nevaru vien sagaidīt, kas būs tālāk! Paldies par visu!"

Šosezon uz goda pjedestāla individuālajās distancēs francūziete Pasaules kausā nav kāpusi, taču ar 578 punktiem ir astotā kopvērtējumā. Tikmēr Masu starta disciplīnā pēc trīs no četriem posmiem Ševaljē-Bušē ar 146 punktiem ir otrā.

Sezonas noslēdzošais Pasaules kausa posms Holmenkollenē risināsies no 16. līdz 19. martam. 

Kopumā šīs sezonas laikā par karjeras beigšanu jau paguvušas paziņot deviņas biatlonistes, no kurām pazīstamākās ir abas augstāk minētās un arī vāciete Vanesa Hinca. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu