Futbola kiborgs Holanns atkal šokē pasauli - pārspēti kārtējie rekordi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Norvēģijas futbolists Ērlings Holanns
Norvēģijas futbolists Ērlings Holanns Foto: AFP/SCANPIX

Norvēģijas futbolists Ērlings Holanns trešdien UEFA Čempionu līgas mačā guva piecus vārtus, kaldinot Anglijas kluba Mančestras "City" pārliecinošu uzvaru, kas nodrošināja komandas iekļūšanu turnīra ceturtdaļfinālā. Jaunā futbola zvaigzne šajā mačā laboja un atkārtoja vairākus rekordus.

Aptuveni 194 centimetrus slaidais un atlētiskais Holanns kļuvis par trešo futbolistu UEFA Čempionu līgas vēsturē, kurš vienā mačā guvis piecus vārtus. 

2012. gadā 7. martā astotdaļfināla atbildes spēlē piecus vārtus guva argentīnietis Lionels Mesi, kaldinot "Barcelona" uzvaru mājās ar 7:1 pret Leverkūzenes "Bayer".

Savukārt 2014. gadā 21.oktobrī grupu turnīra spēlē piecus vārtus guva brazīlietis Luiss Adrianu, kurš kaldināja Doneckas "Šahtar" uzvaru ar 7:0 pret Borisovas BATE.

Holanns piecus vārtus guva 57 minūšu laikā, savukārt Mesi un Adrianu bija nepieciešamas vairāk nekā 80 minūtes.

22 gadu un 236 dienu vecumā Holanns kļuvis par visjaunāko futbolistu, kuram karjerā izdevies gūt vismaz 30 vārtus UEFA Čempionu līgā. Līdz šim rekordists bija francūzis Kilians Mbapē (22 gadi, 352 dienas).

30 gūto vārtu slieksni Holanns sasniedzis 25 spēlēs. Līdz šim rekordists bija nīderlandietis Rūds van Nistelrojs (34 mači).

Mesi bija nepieciešamas 48 spēles, lai Čempionu līgā gūtu 30 vārtus, bet portugālis Krištianu Ronaldu šo slieksni sasniedza 74 mačos.

Holanna kontā tagad ir 33 gūti vārti Čempionu līgā, pārstāvot Zalcburgas "Red Bull" (8), Dortmundes "Borussia" (15) un Mančestras "City" (10).

Holanns līdz šim Čempionu līgā vidēji mačā guvis 1,32 vārtus. Šajā statistikas rādītājā norvēģis patlaban ir tālu priekšā visiem. Tuvākais sekotājs ar koeficientu 0,97 ir septiņdesmito gadu Minhenes "Bayern" līderis vācietis Gerds Millers, kurš guva 34 vārtus 35 spēlēs.

Mūsdienu futbolisti no Holanna pamatīgi atpaliek. Polijas futbolists Roberts Levandovskis vidēji mačā guvis 0,82 vārtus, Mesi kontā ir 0,79 vārti, Ronaldu "ratio" ir 0,77 vārti, bet Mbapē rēķinā ir 0,66.

Holannam ir vēl tāls ceļš ejams, lai viņam karjera būtu spožāka nekā Čempionu līgas vēsturē labākajiem vārtu guvējiem Ronaldu (140) un Mesi (129), taču sākums sola intriģējošu turpinājumu.

Čempionu līgā Holanns jau šobrīd ir apsteidzis tādus slavenus futbola uzbrucējus kā Arjens Robens (33 vārti, Nīderlande), Samuels Eto'o (30, Kamerūna), Veins Rūnijs (30, Anglija), kā arī pussargu Kakā (30, Brazīlija).

Holanns šosezon Mančestras "City" sastāvā visos turnīros kopumā 36 mačos guvis 39 vārtus, kas ir jauns kluba rekords. 94 gadus rekordists bija Tomijs Džonsons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu